یادنامه مفاخر و پیشکسوتان مهندسی علوم دامی ایران

 

با عرض سلام و ادب فراوان خدمت همه مخاطبان عزیز

فراخوان دعوت به همکاری

 

در این قسمت کوشش آن است که بتدریج بزرگانی که سال ها در عرصه علمی خدمات شایان توجهی داشتند را به قدر وسع و اطلاعات موجود از وبسایت های دانشگاه های محل خدمت استادان پیشکسوت و یا وبلاگ های مختلف برگزینیم و خدمت علاقه مندان از باب قدرشناسی تقدیم حضور نماییم که به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر می باشند:

 

 

دکتر محمود شیوازاد

متولد 1327 تهران

کارشناسی مهندسی دامپروری از دانشگاه تهران

کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی از ایالات متحده

استاد بازنشسته تغذیه طیور دانشکده کشاورزی کرج دانشگاه تهران

 

دکتر محمد جواد ضمیری

 

دكتر محمدجواد ضميري در سال 1327 در شهرستان نيريز فارس متولد شد.وي داراي دكترا رشته ي فيزيولوژي توليد مثل از دانشگاه كوئيتنرلند استرليا (در سال 1358 )است.نامبرده هم اكنون بازنشسته بخش علوم دامی دانشكده ي كشاورزي دانشگاه شيراز بامرتبه ي علمي استادی مي باشد.

محمدجواد ضميري پس از طي تحصيلات ابتدايي و متوسطه در شهر نیریز فارس در سال 1346 وارد دانشگاه شيراز شد و در رشتۀ مهندسي كشاورزي به تحصيل پرداخت و در سال 1349 در مقطع كارشناسي فارغ التحصيل گرديد سپس براي ادامۀ تحصيل به استراليا رفت و در سال 1353 به اخذ درجۀ كارشناسي ارشد از دانشگاه كوئينزلند در رشتۀ توليد مثل و در سال 1358 به اخذ درجه دكتري از همان دانشگاه در رشتۀ فيزيولوژي توليد مثل نائل آمد. و پس از آن نيز دورۀ فوق دكتري را در دانشگاه ياد شده در ارتباط با هورمون شناسي ابتداي آبستني باموفقيت گذراند. 

 

ایشان پس از اتمام تحصيلات و بعد از احراز دكتري در رشته فيزيولوژي در دانشگاه شيراز به تدريس مشغول شد . 

كتاب"توليد مثل در گاو" ترجمه ایشان در دوره دوازدهم (در سال 1372) كتاب سال جمهوري اسلامي ايران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان كتاب سال برگزيده شد. 

 

 

دکتر کاووس کشاورز

 

به گزارش بخش بین الملل پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی و صنایع غذایی ایران (اگنا)؛ این استاد برجسته دانشگاه Cornell به منظور کار در مورد تأثیر تغذیه بر روی اندازه تخم مرغ ، کیفیت پوسته تخم مرغ شهرت جهانی داشت.

 کاووس کشاورز، 82 ساله، کارشناس تغذیه طیور و استاد برجسته در گروه علوم دامی دانشگاه Cornell، در 7 ژانویه 2021 درگذشت.

کشاورز، که در آتن، جورجیا زندگی می کرد، به دلیل کار در مورد تأثیر تغذیه بر اندازه تخم مرغ و کیفیت پوسته تخم مرغ شهرت داشت. برنامه او همچنین مدلی برای یکپارچه‌سازی تحقیقات کاربردی و توسعه برای پرداختن به موضوعات مهم سهامداران ارائه کرد.

 

کشاورز که در سال ۱۹۳۸ در ایران متولد شد، در سال ۱۹۶۱ لیسانس خود را در رشته کشاورزی از دانشگاه شیراز، ایران دریافت کرد و در سال ۱۹۶۵ از دانشگاه Reading  در انگلیس مدرک کارشناسی ارشد و در سال ۱۹۷۱ از دانشگاه جورجیا دکترای تغذیه طیور خود را دریافت کرد.

 

در طول سالهای تحصیلات تکمیلی و تا سال ۱۹۷۸، کشاورز برای تدریس علوم دامی در دانشگاه شیراز (دانشگاه پهلوی سابق) به ایران بازگشت و در آنجا به درجه دانشیاری رسیده بود.

 

وی از سال ۱۹۷۸ تا ۱۹۸۱ یک محقق فوق دکترا در دانشگاه جورجیا بود و در آنجا تحقیقاتی در مورد تغذیه طیور انجام داد و اثرات نوسانات دما بر تولید گرما و بازده انرژی در جوجه های گوشتی را مطالعه کرد.

 

کشاورز در سال ۱۹۸۱ به عنوان استادیار مرغداری در بخش پیشین علوم مرغداری و مرغداری دانشگاه «کرنل» استخدام شد. وی در سال ۱۹۹۱ به گروه علوم دامی پیوست و در سال ۱۹۹۸ به درجه استادی کامل ارتقا یافت. او در سال ۲۰۰۲ بازنشسته شد.

 

در میان بسیاری از فعالیت های ترویجی وی ، ایشان با شرکت های خوراک دام، مشاوران و متخصصان تغذیه صنعت نیویورک تعامل داشت و به فرمولاسیون خوراک طیور و حل مشکلات مربوط به خوراک تولیدکنندگان طیور نیویورک کمک شایانی نمود.

 

از ایشان دو فرزند بنامهای سالی و ساندرا به جای مانده اند.

منبع: آگنا، 14 بهمن 1399

 

اضافه کردن نظر


ویژه کشاورزی

  با عرض سلام و ادب فراوان خدمت همه مخاطبان عزیز فراخوان دعوت به همکاری   در این قسمت کوشش آن است که بتدریج بزرگانی که سال ها در عرصه علمی خدمات شایان توجهی داشتند را به قدر وسع و اطلاعات موجود از وبسایت های دانشگاه های محل خدمت استادان پیشکسوت و یا وبلاگ های مختلف برگزینیم و خدمت علاقه مندان از باب قدرشناسی تقدیم حضور نماییم که به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر می باشند:  
      بازرسي لاشه­ ی طيور  كالبدشناسي، فيزيولوژي و بيماري    نویسنده: اَندي گريست    مترجمان: دكتر سعيد سيفي (دانشیار دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، دکترای تخصصی بهداشت وبیماری­های طیور) دكتر علي گيلاني (مدیر کایر ایرانی، دکترای تخصصی تغذیه طیور) فرشته یساقی (کارشناس ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی)      دیباچه­ ای از مترجمان   ای نام تو بهترین ...
 به نام خدای دستان پینه بسته   دیر زمانی از نخستین تماسش می­ گذرد، اما هنوز تن و طنین صدایش در گوش دلم باقی ماند، صدای یک مرد واقعی می­ آمد، بله خودش بود ساده و بی­ تکلف، صحبتش هرگز بوی التماس جوان زار بیکار از فلان مسئول بی­ مسئولیت نشسته بر اریکه قدرت نمی­ داد، حرف­ هایش طعم همت داشت، کنجکاو شدم و از کار و بار و روزگارش پرسیدم، دو سه چند عکس فرستاد که گویای همه چیز بود... ...
با عرض سلام و ادب خدمت همه همراهان بزرگوار بدین وسیله به اطلاع می رساند علاقه مندان به کتاب های علوم دامی روز جهان که پیش از این از وبلاگ تخصصی زیر Livestock & poultry Nutrition کتاب های خارجی مدنظر خود را تهیه می کردند، از این پس می توانند با عضویت در کانال تلگرامی livestockscience و یا مکاتبه مستقیم با همکار بزرگوارمان جناب آقای مهندس کامبیز قوطوری برای خرید فایل های جدیدترین کتاب های ...
نویسنده: دکتر علی گیلانی، مدیر مرکز خدمات مشاوره فنی دام و طیور کایر ایرانی چاپ شده در نشریه علوم مرغداری و دامداری، دی 1399   پری­بیوتیک چیست؟ پری­بیوتیک­ طبق تعریف مبتنی بر پژوهش های پزشکی مانند گیبسون و رابرفروید (1995) به اجزای غیرقابل هضم غذا اطلاق می­شود که به طور انتخابی موجب رشد و فعالیت یک یا تعدادی از گونه­های باکتریایی مفید در روده می­شوند و از طرفی دیگر مانع استقرار و تکثیر ...
بدین وسیله اعلام می دارد علاقه مندان به مشاهده فیلم های آموزشی حوزه دام و طیور، از این پس می توانند با مراجعه به وبسایت کایر ایرانی از طریق لینک های زیر ویدئوهای تهیه شده و یا دوبله شده توسط گروه علمی کایر ایرانی را  به طور رایگان بارگیری فرمایند:   1- نحوه تولید پری بیوتیک مخمری و تاثیر آن در دام و طیور    2- سازوکارهای اثرات پری بیوتیک در طیور        3- نحوه تاثیر پری ...

ویژه گردشگری

آمار