كتاب اصول و روش های مدرن پرورش گوسفند

پرورش گوسفند (اصول و روش هاي مدرن در توليد). 1392. مهندس مرتضي مرادي ديوكلايي. مركز انتشارات توسعه علوم. ساري

 توضیحات چاپ اول:

مهندس مرتضی مرادی دیوکلایی دامدار نمونه پرورش دهنده گوسفند در استان مازندران و کاندیدای نمونه کشوری در سال های 1392 و 1394 می باشد. کتاب "پرورش گوسفند (اصول و روش های مدرن در تولید)" حاصل 6 سال تلاش برای آموختن علم روز پرورش گوسفند و ارتباط با دانشگاه ها و موسسات به نام پرورش گوسفند در سطح جهان می باشد. هدف این بوده است تا با توجه به نیاز پرورش دهندگان موضوعات علمی و نوین با زبانی ساده و به صورت کاملا کاربردی و کم هزینه بیان گردد. بسیاری از موارد عنوان شده در کتاب با موفقیت توسط نگارنده در مزرعه به کار برده شده و به نتایج مطلوبی رسیده است. با توجه به حجم مطالب تمرکز بیشتر، بر اصول مدرن و کاربردی در پرورش بوده است. مولف در تهیه کتاب از راهنمایی های خانم "سوزان شاینیون" متخصص پرورش گوسفند و بز دانشگاه مریلند آمریکا بهره برده است.

 

فهرست مندرجات در یک نگاه

عنوان.................................................................................................صفحه

مقدمه.................................................................................................. 9

فصل اول: اهمیت اقتصادی صنعت پرورش گوسفند در ایران ........................ 11

فصل دوم: نژاد های مختلف گوسفند ....................................................... 15

فصل سوم: انتخاب گوسفند مناسب برای پرورش ..................................... 35

فصل چهارم: تعیین هویت و رکوردگیری دام .............................................. 41

فصل پنجم: تولید مثل در قوچ....................................................................55

فصل ششم: تولید مثل در میش...............................................................67

فصل هفتم: سیستم های بره زایی..........................................................85

فصل هشتم: اصلاح نژاد گوسفندان..........................................................95

فصل نهم: مدیریت چرا...........................................................................105

فصل دهم: تغذیه گله میش های داشتی................................................111

فصل یازدهم: تغذیه بره ها....................................................................121

فصل دوازدهم: مدیریت میش های داشتی ............................................139

فصل سیزدهم: فرآیند بره زایی..............................................................153

فصل چهاردهم: پس از بره زایی.............................................................161

فصل پانزدهم: از شیرگیری بره ها..........................................................171

فصل شانزدهم: موفقیت رشد و توسعه بره میش ها،جفت گیری و بره زایی...177

فصل هفدهم: رفتارشناسی کاربردی گوسفند.........................................181

فصل هجدهم: تولید پشم و شیر..........................................................191

فصل نوزدهم: جابجا کردن گوسفندان....................................................195

فصل بیستم: جایگاه.............................................................................209

فصل بیست و یکم: پشم چینی.............................................................215

فصل بیست و دوم: مراقبت از سم.........................................................223

فصل بیست و سوم: قطع دم و اخته سازی.............................................229

فصل بیست و چهارم: اصول واکسیناسیون.............................................235

فصل بیست و پنجم: بیماری های گوسفندان...........................................239

منابع: ..................................................................................................249

 

 

 توضیحات چاپ دوم:

 آقای مهندس مرادی اکنون با حمایت دولت کوینزلند به عنوان متخصص و مدیر مزرعه پرورش گوسفند و همچنین به منظور ادامه تحصیل در رشته پرورش گوسفند، ساکن استرالیا می باشد که اخیراٌ در نمایش دام های برتر اصلاح نژاد شده stud meat sheep از ایشان به عنوان داور دعوت به عمل آمده است. نامه جدید ایشان در زیر آورده شده است:

 

به نام خدا

با سلام و عرض ادب خدمت همه هم وطنان عزیزم و دانشجویان بزرگوار و دامداران زحمتکش و گرامی

با توجه به استقبال خوب عزیزان از چاپ اول کتاب "پرورش گوسفند" تالیف اینجانب، از سال گذشته این کتاب در بازار نایاب شده و موجود نیست. ضمن عذرخواهی از همه عزیزانی که مرا مورد لطف قرار داده و بارها اعلام کرده اند منتظر تجدید چاپ کتاب برای تهیه آن هستند، اما تصميم گرفته ام " چاپ دوم را با ويرايش جديد و افزودن مطالب بسيار نوين و كاربردي، پس از  ارتباط با محققين برتر دنيا و تجربه پرورش گوسفند در كشور استراليا كه به راستي قطب پرورش گوسفند دنياست ، در سال هاي آينده و اين بار به دو زبان شيرين فارسي  (براي دامداران كشورم) و انگليسي ( براي دامداران استراليا) به چاپ برسانم. لذا از همه عزيزان به دليل صبر و حوصله و محبتشان سپاسگزاري و عذرخواهي مي نمايم.
[ كشاورزان و دامداران استراليا، اغلب با مزارع بسيار بزرگ به وسعت هزاران هكتار و ده ها هزار راس دام اصلاح نژاد شده ، برخورداري از مواهب طبيعي، بارش كافي و فراوان در تابستان، خاك حاصلخيز ، مديريت بسيار خوب منابع و كشاورزي پايدار، نژاد هاي پرتوليد و اصلاح شده، صادرات محصولات با كيفيت و سلامت عالي كه در دنيا خواهان فراوان دارد، بهداشت و سلامت دام ها و غيره از ثروتمند ترين افراد جامعه هستند و همواره نقش مهمي در اقتصاد و توسعه كشور داشته اند. ]
به اميد اينكه علم و دانش و تجارب مفيدي كه كسب مي كنم بتوانم براي كمك به متخصصين، دانشجويان و دامداران عزيز و زحمتكش كشورم به كار برم و قدم كوچكي در رشد و شكوفايي ايران عزيزمان كه در هر جاي دنيا قلبمان به خاطر آن مي تپد بردارم.
اما مساله اي كه بسيار آزارم مي دهد، متاسفانه از طريق برخي دوستان و به طور مستند متوجه شده ام در نبود بنده برخي حضرات دانشمند و با معرفت و فرهيخته و درستكار، بعضي مقالات يا بخش هايي از كتاب بنده حقير را يا بصورت كپي يا اندكي با تغيير جملات ، بدون اجازه و اطلاع من و بدون ذكر منبع يا به نام خودشان در كتاب ها، سايت ها يا كانال هاي به اصطلاح علمي شبكه هاي اجتماعي به چاپ مي رسانند!! رفتاري كه دزدي ادبي ناميده مي شود و جاي تاسف بسيار دارد.
خدايا چنان كن سرانجام كار/ تو خشنود باشي و ما رستگار
مرتضي مرادي دیوکلایی
اسفند 1395

اضافه کردن نظر


ویژه کشاورزی

مقدار الیگوساکارید در محصولات پری بیوتیکی مختلف متفاوت بوده و به طور معمول در حدود 20-30 درصد برای هر کدام از مانان الیگوساکارید و بتاگلوکان گزارش شده­ اند. برای مقایسه و روشن شدن موضوع باید دانست که مقدار تعیین شده بتاگلوکان و مانان الیگوساکارید طبق روش­ های مختلف اندازه­ گیری مانند HPLC ، GC/MS و یا آنالیز آنزیمی می ­تواند کاملاً متفاوت باشد، چون یک روش استاندارد مورد قبول عام مثل روش ­های AOAC ...
پری­ بیوتیک چیست؟ پری ­بیوتیک­ ها طبق تعریف پایه بر اساس پژوهش های پزشکی مانند گیبسون و رابرفروید (1995) به اجزای غیرقابل هضم غذا یا خوراک اطلاق می­ شود که به طور انتخابی موجب رشد و فعالیت یک یا تعدادی از گونه های باکتریایی مفید در روده می­ شوند و از طرفی دیگر مانع استقرار و تکثیر بعضی باکتری­ های بیماری­ زا مانند سالمونلا می­گردند.   منابع پری­ بیوتیکی کدامند؟ پری بیوتیک ها در تغذیه ...
پرورش گوسفند (اصول و روش هاي مدرن در توليد). 1392. مهندس مرتضي مرادي ديوكلايي. مركز انتشارات توسعه علوم. ساري
   تولید ایرانی با استانداردهای جهانی    
مقدمه:      کنترل سالمونلا در پرورش طیور هم از نظر سلامت پرنده و هم انسان حائز اهمیت است. سالمونلا تنها در ایالات متحده، باعث یک میلیون گزارش بیماری، 19000 بستری و 380 مورد مرگ انسان در سال است. محصولات طیور آلوده از عوامل این آمار است. استفاده زیاد از آنتی­ بیوتیک موجب ایجاد مقاومت آنتی­ بیوتیک در باکتری­ های بیماری­زا شده است. از این رو به خاطر فشار روزافزون نهادهای قانونی و تقاضای بازار، ...
آزمايشگاه پرتو آزمون جوانه خراسان:- آزمايشگاه همكار اداره استاندارد و تحقيقات صنعتي- دارای 4 آزمایشگاه تخصصی: فیزیکوشیمیایی، میکروبی، آنالیز دستگاهی، تحقیق و توسعه- داراي موافقت اوليه آزمايشگاه همكار از اداره نظارت بر غذا و دارو- عضو انجمن آزمایشگاه های همکار- آزمایشگاه تخصصی میکروبیولوژی با توانایی اندازه گیری آفلاتوکسین با دستگاه الایزا ریدر- داراي گواهينامه استاندارد ايزو 17025- تنها آزمايشگاه ...

ویژه گردشگری

آمار