افتخار ايراني، زيست فرآورده هاي بهمن

افتخار ايراني، زيست فرآورده هاي بهمن

  شرکت زیست فرآورده های بهمن، فعالیت پژوهشی خود را در زمینه تولید فرآورده های بیولوژیکی از سال...

کتاب جدید مروری بر توسعه صنعت طیور

کتاب جدید مروری بر توسعه صنعت طیور

 بدین وسیله به اطلاع اساتید، دانشجویان ، کارشناسان و دست اندرکاران گرانقدر صنعت طیور می رساند...

فروش جوجه غاز در ساری

فروش جوجه غاز در ساری

  فروش جوجه غاز در  استان مازندران آقای مهندس آذرکیش  09111579667   لطفا برای پیوستن به...

کلینیک تخصصی خدمات تولیدی و مشاوره ای پرورش، تغذیه، تولید مثل و درمان دام و طیور

کلینیک تخصصی خدمات تولیدی و مشاوره ای پرورش، تغذیه، تولید مثل و درمان دام و طیور

کلینیک تخصصی خدمات تولیدی و مشاوره ای پرورش، تغذیه، تولید مثل و درمان دام و طیور

چالش ها و فرصت های فرا روی توسعه پایدار در صنعت دامپروری ایران

 

با توجه به جایگاه فعلی صنعت دام و طیور در کشورمان و در نظر گرفتن امور مختلف بهتر است دو برنامه کوتاه و بلند مدت برای آینده هر چه روشن تر دامپروری کشور تدوین شوند. در هر یک از این دو برنامه باید چهار ستون حاکمیت، دانشگاه ، تشکل ها و صنعت را باهم و درکنارهم در نظر گرفت.

 در برنامه کوتاه مدت به فرض یک ساله، نقش حاکمیت بسیار پررنگ است و حتی با توجه به شواهد بر سه اصل دیگر نیز سایه افکنده و دیگر بخش­ ها بیشتر مفعول می باشند. اما به هر حال در همین فرصت اندک نیز با نشست­ های اضطراری صاحب نظران سه بخش دیگر و رایزنی می­توان از خرد جمعی بهره برد و لااقل در تصمیم سازی برای تصمیم گیری حاکمیت برای مسایلی مانند تنظیم بازار نقش سازنده ای ایفا نمود.

لطفا برای مطالعه ادامه مقاله اینجا کلیک بفرمایید

دلت خوشه!؟

به راستی چرا باید پرو­ بیوتیک در جیره غذایی استفاده کنیم؟ به چه دردی می خورد؟ با این همه مشکلات، پری­ بیوتیک را کجای دلم بگذارم؟ این سوالات معمولاً جزء اولین پرسش ­هایی هستند که در مواجه با یک مرغدار زحمتکش با آن مواجه می ­شویم. در حالی که همگی می­ دانیم افزودن چنین افزودنی خوراکی باعث افزایش قیمت جیره و در نهایت بیشتر شدن هزینه­ های تولید می­ شود. برای یافتن پاسخ درست باید ریشه­یابی کرده تا بفهمیم که در چنین اوضاعی که قیمت نهاده ­هایی مانند ذرت و کنجاله سویا به خودی خود فشار مالی زیادی به مرغداران وارد می­کند، آیا سزاوار است که ما آنها را با تبلیغات اغواگرانه وادار به خرید چنین چیزی نماییم؟ آیا اضافه کردن پری­ بیوتیک، پروبیوتیک و مواردی از این دست واقعاً قوز بالاقوز هست یا مرحمی برای التیام زخم تولید؟

هر یک از این صحبت­ ها در جای تخصصی خود جای تامل و بحث فراوان دارد. عده­ ای خود را کاملاً بی­ نیاز از هر گونه دستاورد علم و فن جدید دانسته و همچون مرغدار اعظم معبد آمون با تفاله پاپیروس و آب نیل بهترین ضریب تبدیل را می­گیرند! برخی فکر می­کنند، پری­ بیوتیک مثل فلفل و زردچوبه است که فقط چاشنی غذا باشد و بود و نبودش یکی ­است. اگرچه حتی اثرات مثبت چنین افزودنی­ های گیاهی نیز بر سلامت انسان اثبات شده ­اند. در واقع باید پذیرفت که منابع علمی معتبر جهانی و تجارب عملی مرغداران خبره بیانگر حقایقی از اهمیت مصرف افزودنی­ های خوراکی می ­باشند. به عبارت دیگر اگر قبول داشته باشیم که بی­ مایه خمیر فطیر است، متعاقباً از دیدگاه تغذیه ­ای و دقیق­تر درمی­ یابیم که خمیرمایه چیزی جز افزودنی مخمر (Yeast) نیست. پس نیاکان ما خیلی خوب اهمیت موضوع را فهمیده بودند. اما جالب اینجاست که امروزه این مسئله توسط گروهی به کل انکار شده و در عین حال که در اولین برخورد از عملکرد فوق العاده گله خود – با وجود جیره غذایی نامناسب - می­ بالند، اگر بیشتر پای حرفشان بنشینیم در پایان از تیره ­روزی خود همیشه می­ نالند!!

 

تعدادی دیگر نیز همچون کارشناس با مقام نیمه خدایی شهر تِبس چاره کار را در استفاده مدام از آنتی بیوتیک­ ها ­دانسته و آنها را حلّال همه مشکلات سلامت گله می­دانند. این عزیزان با دیدگاه سنتی، استفاده از هر گونه جایگزین جدید آنتی­بیوتیک را نفی کرده و با تکیه بر تجربیات مستحکم خود صرفاً آنتی ­بیوتیک های محرک رشد را درخور توجه می­ دانند. مثلاً می­گویند: کی به کیه؟ آنتی ­بیوتیک بزن بره دکترجان!!  به راستی آیا در ممالک فرنگ هم اینچنین آنتی­ بیوتیک­ هایی هنوز کاربرد دارند و آنها همچنان از فلاووفسفولیپول و آویلامایسین بهره می­ برند؟  اگرچه این آنتی­ بیوتیک ­ها حتی با مقدار مصرف اندک از جهت بهبود سلامت روده و در نهایت عملکرد مرغ­ ها شناخته شده­اند، اما پرواضح است که چنین داروهایی در سطح جهانی روز به روز با محدودیت­ های بیشتری مواجه می­شوند چرا که باعث مقاومت آنتی­ بیوتیکی در طیور و در نهایت انسان می­ گردند و پیامدهای ناخوشایندی را به دنبال دارند. از این رو با روشن شدن افکار عمومی در مورد چنین مسئله ­ای و تقاضای بازار برای مصرف مرغ بدون آنتی بیوتیک، پرورش دهندگان نیز تولید خود را به این سمت سوق می­دهند. این امر در کشور ما نیز خوشبختانه در حال ترویج می­ باشد و طی سال ­های اخیر تولیدکنندگان خوبی هم گام به این عرصه گذاشته ­اند.

برخی مرغداران که تحصیلات تخصصی در این زمینه را دارا نیستند و حتی متاسفانه تعدادی از کارشناسان مربوطه سخت بر این عقیده ­اند که هیچ یک از افزودنی­ ها به هیچ دردی نمی­خورند! علت اصلی نگرش منفی این عزیزان یا به تجربه منفی موردی بر­می­گردد و یا اینکه تصور درستی از انتظارات حاصل از استفاده هر افزودنی ندارند. قبل از استفاده از هر نوع افزودنی خاص مانند پروبیوتیک در ابتدا باید از خواص و به خصوص تداخلات آن بخوبی اطلاع داشته باشیم. برای نمونه بیشتر افزودنی­ های پروبیوتیکی که پیشتر وارد بازار شده بودند به آنتی­ بیوتیک و حرارت پلت ­سازی حساس بوده و کارایی خود را ازدست می­دادند. بنابراین با استفاده نادرست از این افزودنی، مصرف کننده بدین نتیجه می­رسید که اثری ندارد. از طرفی دیگر باید به مقدار مصرف هر نوع محصول دقیقاً طبق توصیه شرکت تولیدکننده توجه داشت و نه واردکننده یا توزیع ­کننده!! علاوه براین باید دقت داشت که همچون اجناس دیگر بازار در این حوزه نیز احتمال تقلب و غش وجود دارد. همچنین باید ملاحظه شود که محصول از شرکت و کشور صاحب نام در این حوزه علمی با فناوری روز باشد. علاوه بر اینها، چون عوامل مختلفی در عملکرد نهایی گله طیور تاثیر می­گذارند نباید کاستی­ های دیگر را به حساب ناکارآمدی افزودنی خوراکی گذاشت و ممکن است یک افزودنی در همه شرایط نتیجه یکسانی به دنبال نداشته باشد.

 

گروهی نیز مسائل را عمیق ­تر از این حرف­ ها می ­دانند و با لحن عجیب تکرار می­ کنند. دلت خوشه!؟ پری­بیوتیک دیگه چیه!؟     "خانه از پای بند ویران است                      خواجه در بند نقش ایوان است"

این سروران بر این باورند که پروبیوتیک، پری ­بیوتیک و سین­ بیوتیک برای کشورهایی مناسب هستند که زیرساخت ­های بهتری دارند و به اصطلاح بقیه چیزهایشان نیز ایده­ آل است. این عزیزان با این تفکر می­ پندارند که چون بسیاری از مرغداری­ های ما با مشکل تاسیسات نامناسب، عدم رعایت ایمنی زیستی و عوامل محیطی نامساعد مانند تنش گرمایی مواجه هستند، از این رو افزودنی­ های خوراکی در چنین شرایط نامطلوبی اثرات مشهودی ندارند و فقط برای شرایط آرمانی مفید می­باشند. در این مورد نیز باید عرض کرد که طبق جدیدترین یافته­ های علمی، افزودنی­ های خوراکی در شرایط چالش­ برانگیز مانند درگیری با سطح تحت بالینی بعضی از عوامل بیماری­زا از جمله سالمونلا و یا تنش حمل ­و­ نقل و تنش گرمایی اثرات معنی­دار بیشتری نشان می­دهند.

به هر حال، هر چند بسیاری از مشکلات صنعت خارج از حیطه توانمندی­ های ماست و ما نمی­توانیم به عنوان مثال در مورد قیمت مرغ و جوجه کاری بکنیم اما حداقل در مورد بهبود سلامت و عملکرد گله خود می ­توانیم با به­ کارگیری محصولات حاصل از علم روز دنیا موفقیت ­هایی را به همراه داشته باشیم. پس برای دید بهتر بیاییم از دیدگاه علمی جهانی به این قضیه بنگریم و فکر نکنیم افزودنی­ های خوراکی فقط و تنها فقط برای مرغداران عزیز ما و بازار ایران تولید شده ­اند.

در نتیجه،

چشم­ ها را باید شست

 جور دیگر باید دید....

 

(نوشته مدیریت کایر ایرانی، دی 1396)

اثر کربوهیدرات­ های پرنقش تصفیه شده حاصل از مخمر هیدرولیز شده با آنزیم بر وجود باکتری سالمونلا در روده ­های کور مرغ­ های مادر گوشتی و جوجه­ های آنها

مقدمه:

     کنترل سالمونلا در پرورش طیور هم از نظر سلامت پرنده و هم انسان حائز اهمیت است. سالمونلا تنها در ایالات متحده، باعث یک میلیون گزارش بیماری، 19000 بستری و 380 مورد مرگ انسان در سال است. محصولات طیور آلوده از عوامل این آمار است. استفاده زیاد از آنتی­ بیوتیک موجب ایجاد مقاومت آنتی­ بیوتیک در باکتری­ های بیماری­زا شده است. از این رو به خاطر فشار روزافزون نهادهای قانونی و تقاضای بازار، روش­ های جایگزین برای کنترل بیماری­ های ناشی از مصرف غذا در حال توسعه می­ باشند. استفاده از مخمر ساکارومایسس سرویسیه و مشتقات آن در جیره ­های غذایی حیوانات به عنوان جایگزین مناسب آنتی ­بیوتیک و به دلایل تغذیه­ای، ایمنی­زایی و سهولت استفاده مورد توجه است. از این رو تحقیق حاضر برای ارزیابی اثرات استفاده پیوسته کربوهیدرات­ های پرنقش تصفیه شده (RFC) بر آلودگی سالمونلا در مرغ­های مادر و جوجه­ های آنها انجام شد.

مواد و روش­ها:

یک آزمایش فاکتوریل 2×2 با دو تیمار مرغ مادر و دو جیره غذایی (0 و 50 گرم RFC در هر تن خوراک) با 4 تکرار (پن) انجام گردید. تعداد 1040قطعه جوجه یکروزه ماده سویه راس 708 و 288 قطعه جوجه یکروزه خروس سویه راس 344 از مرغ اجداد خریداری شدند که بدون آلودگی به سالمونلا بودند و در 16 پن مخصوص جوجه مرغ­ها (تعداد 65 قطعه در هر پن 3/14مترمربع) و 16 پن مخصوص جوجه خروس­ ها (تعداد 18 قطعه در هر پن 6/4 مترمربع) در بستر تا 21 هفتگی پرورش یافتند. در روز 147 پرورش، تعداد 8 خروس با میانگین وزن هر پن نرها و 60 مرغ انتخاب شده تصادفی از هر پن ماده ­ها با هم ترکیب شده و به 16 پن در یک سالن ایمن دارای پرده­ های جانبی اختصاص داده شدند. هر پن (9/15 مترمربع) دارای دو سوم نرده چوبی و یک سوم تراشه نجاری تازه کاج بود. دانخوری­ های مرغ­ ها روی نرده ­ها و دانخوری خروس­ ها روی پوشال قرار داده شدند. هر پن دارای یک لانه حاوی 4 فضای تخمگذاری دوتایی (8/50 سانتیمتر عرض) و 4 فضای تخمگذاری یگانه (4/25 سانتیمتر عرض) بود. تخم مرغ ­ها دوبار در روز جمع ­آوری و برای نرده­ ها و پوشال­ های هر پن به صورت جداگانه در دمای 7/16 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 70% نگهداری شدند. از هفته 25 تا 64، تلفات دوبار در روز جمع ­آوری و ثبت شدند. در زمان ورود مرغ­ها به سالن تخمگذاری در 21 هفتگی، تحریک نوری با 14 ساعت نوردهی انجام شد. ده روز بعد طول روز به 15 ساعت رسید و در هنگام 5% تخمگذاری به 5/15 ساعت رسید.

 

یک نمونه تصادفی حاوی 28 پولت به ازای هر جیره غذایی که در پن­های مرغ­ها پس از انتقال به سالن باقی مانده بودند به قفس­های انفرادی منتقل شدند و 14 روز دیگر نیز با همان جیره ­های مربوط به خود تغذیه شدند. این تعداد شامل 5.4 درصد گله بود. در پایان هر پولت توزین و کشتارشده و روده­ های کور به صورت بهداشتی خارج شدند و آزمایش ­های میکروب­شناسی مربوطه انجام شدند.

علاوه بر این، یک نمونه حاوی 30 قطعه مرغ برای هر جیره از دو پن موجود در سالن تخمگذاری در سن 64 هفتگی انتخاب گردید. این باور وجود داشت که به دلیل ترافیک رفت و آمد روزانه بهترین فرصت آلودگی تجمعی طی دوره آزمایش وجود دارد. این تعداد 6.3 درصد گله را شامل می­شد. همچون قسمت قبلی، کشتار و آزمایش میکروب­شناسی برای گونه­ های سالمونلا انجام شد.

تعداد 60 عدد تخم مرغ جمع ­آوری از روی نرده­های هر پن به طور معمول یک هفته در میان در دستگاه جوجه­ کشی قرار داده شدند. بنابراین تعداد 1200تخم مرغ به ازای هر پن (تکرار) و 9600 تخم مرغ به ازای هر تیمار برای بررسی باروری و جوجه درآوری در دستگاه جوجه کشی قرار گرفتند. پس از پایان دوره جوجه ­کشی، تخم­ های تفریخ نشده شکسته و از نظر علت و زمان مرگ و میر جنین بررسی شدند. همچنین تخم مرغ های ترک دار و بدون نطفه هم شناسایی شدند و در محاسبات لحاظ شدند. علاوه بر این در هفته 51، تعدادی تخم مرغ با دستکش از پن هر مرغ مادر با شجره متفاوت برداشته و در دو دستگاه جوجه کشی جداگانه قرار داده شدند.

برای انجام آزمون نتاج، جوجه ­های تفریخ شده از دستگاه خارج و از روی بال تعیین جنسیت گردیدند و با توجه به نوع مادر در جای متفاوت نگه داشته شدند. تعداد 12 قطعه جوجه نر به هر یک از 16 پن روی بستر تازه توزیع شدند. همه این جوجه ­های گوشتی در 34 روزگی کشتار و نمونه روده کور برداشته شد.

 

نتایج و بحث:

روده کور مرغ­های تیمار شاهد در سن 23 و 64 هفتگی به ترتیب به میزان 71.4 و 40 درصد آلوده به سالمونلا بود اما در مرغ­ های مصرف کننده RFC هیچ سالمونلایی در هر دو سن یافت نشد.

همچنین آلودگی سالمونلا در جوجه­ های گوشتی تیمار شاهد 12.5 درصد بود ولی در تیمار RFCصفر بود.

 روش هیدرولیز آنزیمی به عنوان یک روش جدید فرآوری مخمر سبب می­شود تا قندهای دی-مانوز موجود در کمپلکس مانان الیگوساکارید (MOS) را به شکل­ قابل دسترس کربوهیدرات­های پرنقش تصفیه­ شده تولید ­کند که بر ضد طیفی از گونه­های باکتریایی گرم منفی مانند ای کولای و سالمونلا عمل می­کند. این فعالیت به دلیل وجود فیمبریا (مژک­های) تیپ یک در این گونه­ های باکتریایی است که با دی-مانوز پیوند می­یابند و هم­چسبی (agglutination) بازگشت ­ناپذیر با باکتری مثل سالمونلا اتفاق می­افتد. متعاقب این هم­چسبی، باکتری همراه با مدفوع از دستگاه گوارش میزبان دفع شده و عفونت­زا نمی­باشد.

کربوهیدرات­های پرنقش تصفیه ­شده (RFC) تعریف جدیدی در عرصه پری­بیوتیک­ها می­باشد که در سال 2016 توسط گروه علمی Arm & Hammer Animal Nutrition ایالات متحده آمریکا ارائه گردیده است. RFC  اجزای حاصل از سلول مخمر ساكارومايسس سرويسيه می­باشند که با استفاده از آنزیم­ های خاصی طی هیدرولیز به دست می­آیند. RFC فرآورده نهایی حاوي گالاکتوزآمین، دی مانوز، مانان الیگوساکارید (MOS) و 1-3 , 1-6 بتاگلوکان است. RFC با فراهم کردن سازوکار دفاعی در برابر باکتری­ های بیماری­زا و سموم قارچی موجب بهبود وضعیت روده و در نهایت بهبود سلامت و عملکرد دام، طیور و آبزیان می­ شوند.

References:

  1. http://www.progressivedairy.com/topics/feed-nutrition/the-language-of-nutrition-rfc-refined-functional-carbohydrate.  Jeff Weyers, Technical Service Manager – Central Region, Arm & Hammer Animal Nutrition
  2. Walker, G. K. 2017. Effects of refined functional carbohydrates on the incidence of Salmonella in broiler breeder hens and their progeny. M.Sc. Thesis. North Carolina State University. Raleigh, North Carolina. The USA.
  3. Walker, G. K., S. Jalukar, J. Brake. 2017. Effect of refined functional carbohydrates from enzymatically hydrolyzed yeast on the presence of Salmonella spp. in the ceca of broiler breeder females, Poultry Science, 96(8):2684–2690.

کمیت و کیفیت الیگوساکارید در پری بیوتیک

مقدار الیگوساکارید در محصولات پری بیوتیکی مختلف متفاوت بوده و به طور معمول در حدود 20-30 درصد برای هر کدام از مانان الیگوساکارید و بتاگلوکان گزارش شده­ اند. برای مقایسه و روشن شدن موضوع باید دانست که مقدار تعیین شده بتاگلوکان و مانان الیگوساکارید طبق روش­ های مختلف اندازه­ گیری مانند HPLC ، GC/MS و یا آنالیز آنزیمی می ­تواند کاملاً متفاوت باشد، چون یک روش استاندارد مورد قبول عام مثل روش ­های AOAC برای تعیین مواد موثره پری­ بیوتیک­ ها هنوز وجود ندارد.

آنچه که باید درمورد بتاگلوکان و مانان­الیگوساکارید بیشتر به آن اهمیت داد زیست­ فراهمی آنها در داخل روده پرنده است. از آنجایی که ترکیبات داخل دیواره سلولی مخمر به صورت پیوندیافته با یکدیگر به ویژه مانوپروتئین هستند، باید این ترکیب پیچیده در پری­ بیوتیک تولید شده هیدولیز گردد تا مانان آزاد قابل دسترس میکروارگانیسم­ های روده بتواند اثرات مورد انتظار را برآورده سازد (جلوکار، 2016).

همچنین همه مواد الیگوساکاریدی به یک میزان تاثیرگذار نیستند مثلاً اینولین، زایلوالیگوساکارید و فروکتوالیگوساکارید در جیره غذایی موش­ های آلوده به سالمونلا پاسخ متفاوتی داشتند و زایلوالیگوساکارید حتی باعث افزایش تعداد سالمونلا تیفیموریوم در کبد و طحال شد (پترسن و همکاران، 2009).

در ضمن هیچ سطح احتیاج دام و طیور برای پری ­بیوتیک تاکنون توسط مجامع علمی معتبر جهانی تعریف نشده است، به عبارت دیگر بتاگلوکان و مانان­الیگوساکارید همانند مواد مغذی کلسیم و فسفر و غیره نیستند که یک سطح حداقل نیاز حیوان برای آنها تعریف و تعیین شود.

نکته دیگر اینکه رابطه عملکرد پری­ بیوتیک در حیوان با مقدار بتاگلوکان و مانان الیگوساکارید به صورت خطی نیست که با افزایش آنها مقدار بهره ­وری هم بیشتر شود بلکه به صورت منحنی است. مثلاً ساواژه و همکاران (1997) در یک تحقیق پاسخ به دز، سطوح  صفر تا 0.33 درصد مانان الیگوساکارید را بر عملکرد و مورفولوژی روده طیور بررسی کردند که مقدار 0.11 درصد موجب بیشترین وزن­ گیری شد.

باید توجه داشت که الیگوساکارید بیش از حد نیز ممکن است باعث بروز مشکلاتی از جمله نقش دفاعی مخاط روده شود زیرا تخمیر سریع پری­بیوتیک­ها منجر به افزایش غلظت اسیدهای آلی در روده می­شود. تِنبروگنکات و همکاران (2003) در یک آزمایش نشان دادند که مقدار سه گرم فروکتوالیگوساکارید در صد گرم خوراک موش­ های صحرایی باعث افزایش بیفیدوباکتری­ ها شد درحالی که مقدار شش گرم آن سبب افزایش سالمونلا در محتویات مخاط و مدفوع و همچنین اسهال شد. آنها همچنین نشان دادند که مقدار زیاد فروکتوالیگوساکارید باعث افزایش نفوذپذیری روده و اختلال در سد دفاعی روده موش­های صحرایی شد (تِنبروگنکات و همکاران، 2005).

علاوه بر اینها ، برخی از پری­ بیوتیک­ های شناخته شده به دلیل اینکه از منبعی غیر از مخمر ساکارومایسس گرقته شده ­اند هیچ بتاگلوکان و یا مانان الیگوساکاریدی ندارند بلکه به جای آن دارای ترکیبات موثره دیگری مانند فیبر میسلیوم می­باشند که با سازوکار دیگری بر سلامت و عملکرد طیور اثرات مثبت دارند.

بنابراین نتیجه می­ گیریم نمی­ توان در حال حاضر به صورت کلی یک عدد ثابتی از بتاگلوکان و یا دیگر ترکیبات پری­ بیوتیکی را توصیه نمود، بلکه هر یک از شرکت­ های تولید کننده با توجه به نوع ترکیب موثره، میزان حامل، روش ­فرآوری و سویه مخمر خاص خود مقدار استفاده از مخمر پری­بیوتیکی در جیره طیور را از 50 گرم تا حتی 5 کیلوگرم در هر تن دان توصیه می­ کنند که البته مقدار رایجتر 0.5 تا 2 کیلوگرم پری ­بیوتیک در هر تن خوراک است.

 

منابع:

Jalukar, S. (2016).RFCs boost egg production efficiency. Feedstuff. http://feedstuffs.com/story-rfcs-boost-egg-production-efficiency-123-137948

Petersen, A., Heegaard, P. M., Pedersen, A. L., Andersen, J. B., Sørensen, R. B., Frøkiær, .,  Lahtinen, S. J,  Ouwehand, A. C.,  Poulsen, M., and  Licht, T. R. . (2009). Some putative prebiotics increase the severity of Salmonella enterica serovar Typhimurium infection in mice. BMC Microbiology, 9, 245.

Savage, T.F., Zakrzewska, E.I. and Andreasen, J.R. (1997) The effects of feeding mannanoligosaccharide supplemented diets to poultry on performance and the morphology of small intestine. Poultry Science 76 (Suppl. 1): 139.

Ten Bruggencate S.J.M., Bovee-Oudenhoven I.M.J., Lettink-Wissink M.L.G., and Meer R. Van der: (2003). Dietary fructo-oligosaccharides dose-dependently increase translocation of salmonella in rats. Journal of Nutrition, 133:2313-2318.

Ten Bruggencate S.J.M., Bovee-Oudenhoven I.M.J., Lettink-Wissink M.L.G., and Meer R. Van der: (2005). Dietary fructooligosaccharides increase intestinal permeability in rats. Journal of Nutrition, 135:837-842.

 

مطالب مرتبط

ویژه کشاورزی

مقدار الیگوساکارید در محصولات پری بیوتیکی مختلف متفاوت بوده و به طور معمول در حدود 20-30 درصد برای هر کدام از مانان الیگوساکارید و بتاگلوکان گزارش شده­ اند. برای مقایسه و روشن شدن موضوع باید دانست که مقدار تعیین شده بتاگلوکان و مانان الیگوساکارید طبق روش­ های مختلف اندازه­ گیری مانند HPLC ، GC/MS و یا آنالیز آنزیمی می ­تواند کاملاً متفاوت باشد، چون یک روش استاندارد مورد قبول عام مثل روش ­های AOAC ...
  با توجه به جایگاه فعلی صنعت دام و طیور در کشورمان و در نظر گرفتن امور مختلف بهتر است دو برنامه کوتاه و بلند مدت برای آینده هر چه روشن تر دامپروری کشور تدوین شوند. در هر یک از این دو برنامه باید چهار ستون حاکمیت، دانشگاه ، تشکل ها و صنعت را باهم و درکنارهم در نظر گرفت.  در برنامه کوتاه مدت به فرض یک ساله، نقش حاکمیت بسیار پررنگ است و حتی با توجه به شواهد بر سه اصل دیگر نیز سایه افکنده و دیگر ...
پرورش گوسفند (اصول و روش هاي مدرن در توليد). 1392. مهندس مرتضي مرادي ديوكلايي. مركز انتشارات توسعه علوم. ساري
   تولید ایرانی با استانداردهای جهانی    
به راستی چرا باید پرو­ بیوتیک در جیره غذایی استفاده کنیم؟ به چه دردی می خورد؟ با این همه مشکلات، پری­ بیوتیک را کجای دلم بگذارم؟ این سوالات معمولاً جزء اولین پرسش ­هایی هستند که در مواجه با یک مرغدار زحمتکش با آن مواجه می ­شویم. در حالی که همگی می­ دانیم افزودن چنین افزودنی خوراکی باعث افزایش قیمت جیره و در نهایت بیشتر شدن هزینه­ های تولید می­ شود. برای یافتن پاسخ درست باید ریشه­یابی کرده تا ...
مقدمه:      کنترل سالمونلا در پرورش طیور هم از نظر سلامت پرنده و هم انسان حائز اهمیت است. سالمونلا تنها در ایالات متحده، باعث یک میلیون گزارش بیماری، 19000 بستری و 380 مورد مرگ انسان در سال است. محصولات طیور آلوده از عوامل این آمار است. استفاده زیاد از آنتی­ بیوتیک موجب ایجاد مقاومت آنتی­ بیوتیک در باکتری­ های بیماری­زا شده است. از این رو به خاطر فشار روزافزون نهادهای قانونی و تقاضای بازار، ...
آزمايشگاه پرتو آزمون جوانه خراسان:- آزمايشگاه همكار اداره استاندارد و تحقيقات صنعتي- دارای 4 آزمایشگاه تخصصی: فیزیکوشیمیایی، میکروبی، آنالیز دستگاهی، تحقیق و توسعه- داراي موافقت اوليه آزمايشگاه همكار از اداره نظارت بر غذا و دارو- عضو انجمن آزمایشگاه های همکار- آزمایشگاه تخصصی میکروبیولوژی با توانایی اندازه گیری آفلاتوکسین با دستگاه الایزا ریدر- داراي گواهينامه استاندارد ايزو 17025- تنها آزمايشگاه ...

ویژه گردشگری

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

وقايع اتفاقيه

تبلیغات متنی



آمار

نظرسنجی

عملکرد اطلاع رسانی وب سایت کایرایرانی را چگونه ارزیابی می کنید ؟ ( لطفا ما را نقد کنید )

خوب - 77.9%
متوسط - 7.7%
بد - 11.5%

مجموع آرا: 104
امکان ارسال نظر براي اين نظر سنجي غير فعال شده است در: فوریه 29, 2016