افتخار ايراني، زيست فرآورده هاي بهمن

افتخار ايراني، زيست فرآورده هاي بهمن

  شرکت زیست فرآورده های بهمن، فعالیت پژوهشی خود را در زمینه تولید فرآورده های بیولوژیکی از سال...

کتاب جدید مروری بر توسعه صنعت طیور

کتاب جدید مروری بر توسعه صنعت طیور

 بدین وسیله به اطلاع اساتید، دانشجویان ، کارشناسان و دست اندرکاران گرانقدر صنعت طیور می رساند...

تولید و فروش گردو و انواع نهال گردو در تویسرکان همدان -باغ و نهالستان آقای علی ترکاشوند

تولید و فروش گردو و انواع نهال گردو در تویسرکان همدان -باغ و نهالستان آقای علی ترکاشوند

                    فروش گردو با کیفیت عالی و انواع نهال گردو...

فروش جوجه غاز در ساری

فروش جوجه غاز در ساری

  فروش جوجه غاز در  استان مازندران آقای مهندس آذرکیش 09199622100 iran.fadeer@gmail.com    

سومین همایش دام و طیور شمال

سومین همایش دام و طیور شمال

سومین همایش ملی دام و طیور شمال کشور در 4 آبان 1396 در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری...

چه مقدار الیگوساکارید باید در یک پری بیوتیک وجود داشته باشد؟

مقدار الیگوساکارید در محصولات پری بیوتیکی مختلف متفاوت بوده و به طور معمول در حدود 20-30 درصد برای هر کدام از مانان الیگوساکارید و بتاگلوکان گزارش شده­ اند. برای مقایسه و روشن شدن موضوع باید دانست که مقدار تعیین شده بتاگلوکان و مانان الیگوساکارید طبق روش­ های مختلف اندازه­ گیری مانند HPLC ، GC/MS و یا آنالیز آنزیمی می ­تواند کاملاً متفاوت باشد، چون یک روش استاندارد مورد قبول عام مثل روش ­های AOAC برای تعیین مواد موثره پری­ بیوتیک­ ها هنوز وجود ندارد.

آنچه که باید درمورد بتاگلوکان و مانان­الیگوساکارید بیشتر به آن اهمیت داد زیست­ فراهمی آنها در داخل روده پرنده است. از آنجایی که ترکیبات داخل دیواره سلولی مخمر به صورت پیوندیافته با یکدیگر به ویژه مانوپروتئین هستند، باید این ترکیب پیچیده در پری­ بیوتیک تولید شده هیدولیز گردد تا مانان آزاد قابل دسترس میکروارگانیسم­ های روده بتواند اثرات مورد انتظار را برآورده سازد (جلوکار، 2016).

همچنین همه مواد الیگوساکاریدی به یک میزان تاثیرگذار نیستند مثلاً اینولین، زایلوالیگوساکارید و فروکتوالیگوساکارید در جیره غذایی موش­ های آلوده به سالمونلا پاسخ متفاوتی داشتند و زایلوالیگوساکارید حتی باعث افزایش تعداد سالمونلا تیفیموریوم در کبد و طحال شد (پترسن و همکاران، 2009).

در ضمن هیچ سطح احتیاج دام و طیور برای پری ­بیوتیک تاکنون توسط مجامع علمی معتبر جهانی تعریف نشده است، به عبارت دیگر بتاگلوکان و مانان­الیگوساکارید همانند مواد مغذی کلسیم و فسفر و غیره نیستند که یک سطح حداقل نیاز حیوان برای آنها تعریف و تعیین شود.

نکته دیگر اینکه رابطه عملکرد پری­ بیوتیک در حیوان با مقدار بتاگلوکان و مانان الیگوساکارید به صورت خطی نیست که با افزایش آنها مقدار بهره ­وری هم بیشتر شود بلکه به صورت منحنی است. مثلاً ساواژه و همکاران (1997) در یک تحقیق پاسخ به دز، سطوح  صفر تا 0.33 درصد مانان الیگوساکارید را بر عملکرد و مورفولوژی روده طیور بررسی کردند که مقدار 0.11 درصد موجب بیشترین وزن­ گیری شد.

باید توجه داشت که الیگوساکارید بیش از حد نیز ممکن است باعث بروز مشکلاتی از جمله نقش دفاعی مخاط روده شود زیرا تخمیر سریع پری­بیوتیک­ها منجر به افزایش غلظت اسیدهای آلی در روده می­شود. تِنبروگنکات و همکاران (2003) در یک آزمایش نشان دادند که مقدار سه گرم فروکتوالیگوساکارید در صد گرم خوراک موش­ های صحرایی باعث افزایش بیفیدوباکتری­ ها شد درحالی که مقدار شش گرم آن سبب افزایش سالمونلا در محتویات مخاط و مدفوع و همچنین اسهال شد. آنها همچنین نشان دادند که مقدار زیاد فروکتوالیگوساکارید باعث افزایش نفوذپذیری روده و اختلال در سد دفاعی روده موش­های صحرایی شد (تِنبروگنکات و همکاران، 2005).

علاوه بر اینها ، برخی از پری­ بیوتیک­ های شناخته شده به دلیل اینکه از منبعی غیر از مخمر ساکارومایسس گرقته شده ­اند هیچ بتاگلوکان و یا مانان الیگوساکاریدی ندارند بلکه به جای آن دارای ترکیبات موثره دیگری مانند فیبر میسلیوم می­باشند که با سازوکار دیگری بر سلامت و عملکرد طیور اثرات مثبت دارند.

بنابراین نتیجه می­ گیریم نمی­ توان در حال حاضر به صورت کلی یک عدد ثابتی از بتاگلوکان و یا دیگر ترکیبات پری­ بیوتیکی را توصیه نمود، بلکه هر یک از شرکت­ های تولید کننده با توجه به نوع ترکیب موثره، میزان حامل، روش ­فرآوری و سویه مخمر خاص خود مقدار استفاده از مخمر پری­بیوتیکی در جیره طیور را از 50 گرم تا حتی 5 کیلوگرم در هر تن دان توصیه می­ کنند که البته مقدار رایجتر 0.5 تا 2 کیلوگرم پری ­بیوتیک در هر تن خوراک است.

 

منابع:

Jalukar, S. (2016).RFCs boost egg production efficiency. Feedstuff. http://feedstuffs.com/story-rfcs-boost-egg-production-efficiency-123-137948

Petersen, A., Heegaard, P. M., Pedersen, A. L., Andersen, J. B., Sørensen, R. B., Frøkiær, .,  Lahtinen, S. J,  Ouwehand, A. C.,  Poulsen, M., and  Licht, T. R. . (2009). Some putative prebiotics increase the severity of Salmonella enterica serovar Typhimurium infection in mice. BMC Microbiology, 9, 245.

Savage, T.F., Zakrzewska, E.I. and Andreasen, J.R. (1997) The effects of feeding mannanoligosaccharide supplemented diets to poultry on performance and the morphology of small intestine. Poultry Science 76 (Suppl. 1): 139.

Ten Bruggencate S.J.M., Bovee-Oudenhoven I.M.J., Lettink-Wissink M.L.G., and Meer R. Van der: (2003). Dietary fructo-oligosaccharides dose-dependently increase translocation of salmonella in rats. Journal of Nutrition, 133:2313-2318.

Ten Bruggencate S.J.M., Bovee-Oudenhoven I.M.J., Lettink-Wissink M.L.G., and Meer R. Van der: (2005). Dietary fructooligosaccharides increase intestinal permeability in rats. Journal of Nutrition, 135:837-842.

 

پری­ بیوتیک چیست و چگونه تولید می شود؟

پری­ بیوتیک چیست؟

پری ­بیوتیک­ ها طبق تعریف پایه بر اساس پژوهش های پزشکی مانند گیبسون و رابرفروید (1995) به اجزای غیرقابل هضم غذا یا خوراک اطلاق می­ شود که به طور انتخابی موجب رشد و فعالیت یک یا تعدادی از گونه های باکتریایی مفید در روده می­ شوند و از طرفی دیگر مانع استقرار و تکثیر بعضی باکتری­ های بیماری­ زا مانند سالمونلا می­گردند.

 

منابع پری­ بیوتیکی کدامند؟

پری بیوتیک ها در تغذیه انسان و دام و طیور شامل طیف وسیعی از اقلام خوراکی مانند سیب، سیر، پیاز، کاسنی، عسل، گوجه فرنگی، دیواره مخمر نانوایی و غیره می ­شوند که معمولاً دارای یک یا چند نوع الیگوساکارید (یعنی زنجیره کربوهیدراتی دارای تعداد کمتر از ده واحد مونوساکارید) هستند. مهمترین الیگوساکاریدها شامل مانان الیگوساکارید (MOS)، فروکتوالیگوساکارید (FOS) ، گالاکتوالیگوساکارید (GOS) ، بتا گلوکان 1-3 و 1-6 و اینولین می­باشند. اخیراً کیتوزان الیگوساکارید مستخرج از پوسته خرچنگ ، نشاسته مقاوم غلات و فیبر میسلیوم قارچ آسپرژیلوس نیز به این فهرست افزوده شدند. بنابراین ترکیبات موجود در برخی غذاهای طبیعی انسان و یا خوراک دام و طیور که دارای مواد موثره ذکر شده در بالا هستند می­ توانند به عنوان پری ­بیوتیک طبیعی در تغذیه انسان و حیوان مفید باشند.

 

پری ­بیوتیک ­های تجاری از چه به دست می ­آیند؟

پری ­بیوتیک های رایج موجود در بازار افزودنی­ های دام، طیور و آبزیان بیشتر از مخمر ساکارومایسس به دست می­آیند و تعدادی محصول نیز از قارچ آسپرژیلوس، پوسته سخت پوستان و نشاسته مقاوم عرضه شده­اند. هر کدام از این پری­بیوتیک­های تجاری دارای ماده موثره خاص خود می­ باشند که با توجه به نوع منبع و روش فرآوری با هم فرق دارند. فرآورده­ های حاصل از مخمر جزء معروفترین پری­ بیوتیک­ ها می ­باشند.

 

محصولات مخمری چگونه به دست می ­آیند؟

پری­ بیوتیک­ های حاصل از مخمر یعنی یک قارچ تک سلولی غالباً از زیر شاخه قارچ­ های قندی­، جنس ساکارومایسس به دست می­ آیند که خود آن نیز دارای گونه ­های مختلف از جمله سرویسیه و یا بولاردی می­باشد. در طبقه­ بندی ریزتز هم هر گونه دارای سویه ­هایی مانند CNCM I-1077است که شرکت­ های تجاری تولید کننده به طور اختصاصی کشت می­ دهند.

 

 ساکارومایسس سرویسیه چیست؟

این مخمر تک یاخته ­ای، بی ­هوازی اختیاری است یعنی هم در حضور اکسیژن و هم بدون آن می­تواند رشد و تکثیر کند و قندهای ساده مانند سوکروز را مصرف و به اتانول و دی ­اکسیدکربن تبدیل نماید. به همین دلیل در آبجوسازی و برای تهیه خمیر نانوایی در طول تاریخ بشر کاربرد داشته است که به آن مخمر نانوایی هم گفته می­شود. سلول زنده این مخمر جزء پروبیوتیک­ ها محسوب می­ شود ولی لاشه بی­ جان آن پری­ بیوتیک است و البته حضور توام آنها سین­بیوتیک نامیده می ­شود. گاهی کل سلول مخمر مرده در یک محصول عرضه می ­شود، بعضی شرکت ­ها فقط دیواره سلولی و یا فقط عصاره محتویات سیتوپلاسم این مخمر را در یک محصول تولید می ­کنند و بعضی شرکت­ های دیگر نیز محیط کشت مخمر با لاشه و متابولیت­ های تولیدی طی تخمیر و تکثیر ساکارومایسس سرویسیه را با هم در یک محصول به عنوان کشت مخمر (yeast culture) به بازار عرضه کرده­ اند که محصول اِی مکس (A-MAX) اینچنین است.

 

SAVAGE, T.F., ZAKRZEWSKA, E.I. and ANDREASEN, J.R. (1997) The effects of feeding mannanoligosaccharide supplemented diets to poultry on performance and the morphology of small intestine. Poultry Science 76 (Suppl. 1): 139.

فروش جوجه غاز در مازندران

 

 

فروش جوجه غاز در  استان مازندران

آقای مهندس آذرکیش

09199622100

iran.fadeer@gmail.com

 

 

محصولات مخمری در تغذیه گاو شیری با هم فرق دارند

اگر به دنبال یک محصول مخمری خوب برای گله گاو شیری خود هستید، تفاوت­هایی بین فرآورده­ های مختلف وجود دارند که لازم است بدانید. فرآورده ­های مخمری به عنوان یک محرک یا تنظیم کننده شکمبه به گاو شیری خورانده می­شوند اما همه آنها مشابه هم نیستند. در حالی که چند صد گونه مخمر در سراسر جهان وجود دارند، گونه ساکارومایسس سرویسیه که اغلب به عنوان مخمر نانوایی از آن یاد می­شود، گونه مورد استفاده در فرآورده­ های مخمری بوده و به طور خاص در این مقاله به آن اشاره می­گردد.

دو نوع محصول مخمری در بازار وجود دارند: 1- فرآورده­ های کشت مخمر تخمیر شده که مخمر زنده تخمیر می­شود تا تولید غلظت خاصی از متابولیت­های تخمیری به دست آید که به عنوان مواد مغذی محرک برای میکروب­های شکمبه نقش ایفا می­کنند. راه دیگر توصیف محصول نوع اول این است که آن را محصول متابولیت مخمر بنامیم. این متابولیت­ها کاملاً پایدار بوده و در دمای ذخیره نرمال، ماندگاری طولانی دارند و تحت روش­های فرآوری معمول خوراک از جمله پلت کردن حفظ می­شوند. 2- فرآورده ­های مخمر زنده که سلول­های مخمر زنده را برای حیوان میزبان فراهم می­کنند با این امید که مخمر زنده از نظر متابولیکی در شکمبه فعال بوده و مزایای تغذیه­ای برای میکروفلورای شکمبه تامین نماید. محصولات مخمر زنده پایداری زیادی ندارند، باید با مراقبت بسته­بندی گردیده و از پلت شدن پرهیز شوند زیرا دمای زیاد به طور قابل ملاحظه­ای سبب کاهش زنده­مانی مخمر می­شود.

محصولات مخمر زنده به دو شکل پایه وجود دارند. فرآورده های مخمر خشک فعال خالص که فقط دارای سلول­های مخمر هستند. این محصولات به طور کلی دارای حدود بیست میلیارد سلول مخمر زنده در هر گرم (1010×2 کلونی در هر گرم) می باشند. همچنین طیفی از محصولات ترکیبی وجود دارند که دارای مخمر خشک فعال می­باشند که با یک حامل یا رقیق کننده مخلوط شده­اند. تعداد مخمر زنده آنها در دامنه­ای از چند میلیون تا چند میلیارد سلول در هر گرم متغیر است، اما بیشتر محصولات ترکیبی به طور کلی حدود پنج میلیارد واحد کلونی در هر گرم (109×5) را تضمین می­کنند یا حدود 25% مخمر خشک فعال دارند.

نظریه پشتیبان خوراندن مخمر زنده این است که سلول­های مخمر پس از ورود به شکمبه دوباره آبدار شده و از نظر متابولیکی فعال می­گردند، اما شکمبه دارای محیط بسیار سختی برای سلول مخمر است تا مخمر بتواند به درستی این نقش را ایفا نماید. شکمبه یک محیط بی­هوازی با کمبود اکسیژن برای سوخت و ساز هوازی و دارای دمای 39 درجه سانتیگراد می­باشد درحالی که دمای مناسب برای فعالیت مخمر زنده 30 درجه می­باشد، فشار اسمزی زیاد ناشی از مولکول­های کوچک تولید شده توسط باکتری­ها در شکمبه وجود دارد که می­تواند بر جذب ماده مغذی و انتشار درون سلولی مخمر اثر بگذارد. همچنین رقابت باکتریایی شدیدی برای قندها وجود دارد که کار مخمر برای به دست آوردن غذا را دشوار می­سازد.

جمعیت میکروبی بزرگ در شکمبه نیز می­تواند منجر به حمله آنزیم­های باکتریای به دیواره سلولی مخمر و پارگی آن شود. سلول­های مخمر زنده نمی­توانند ترکیبات غذایی پیچیده مانند نشاسته یا فیبر را هضم کنند و فقط قادر به جذب قندهای ساده هستند، در نتیجه مخمر نمی­تواند به طور مستقیم خوراک را برای حیوان میزبان پیش هضم نماید. لذا مزیت خوراندن مخمر زنده به خاطر مواد مغذی محتویات سلولی مخمر در زمان لیز شدن (شکسته شدن) سلول است و نمی­تواند به طور مستقیم به دلیل هضم اجزای خوراک باشد.

پنداشته می­شود که مخمر زنده به عنوان یک موجود بی­هوازی اختیاری اثر پسمانده­خواری اکسیژن در شکمبه دارد و اکسیژن وارده به شکمبه در هنگام  مصرف آب و خوراک توسط حیوان را می­زداید. از آنجایی که اکسیژن برای میکروب های بی­هوازی اجباری سمی است، فرض شده است که این اثر پسمانده­ خواری یک نقش مهم برای مخمر زنده است. با این حال شکمبه دارای درصد بالایی از جمعیت باکتری­های بی­هوازی اختیاری است که نقش مشابهی دارند. از این رو معنی­دار بودن پسمانده­ خواری اکسیژن توسط مخمر غیرمحتمل است. پیداست که طبیعت از قبل مسئله اکسیژن در شکمبه را حل کرده است.

همچنین شایان ذکر است که مخمر زنده نمی­تواند به طور موفقیت­آمیزی به عنوان یک جمعیت در شکمبه رشد کند و به عنوان موجود گذرا در نظر گرفته می­شود (کنگ و همکاران، 1997). مخمر در یک محیط بی­هوازی مانند شکمبه بسیار کند رشد می­کند. سلول مخمر در حین تخمیر بی­هوازی میزان 54 کیلوکالری انرژی آزاد به ازای هر مول گلوکز تولید می­نماید که در محیط هوازی 686 کیلوکالری است. تخمیر هوازی از آنزیم­های تنفسی میتوکندری استفاده می­کند. به علت این اختلاف انرژی تولیدی، رشد یک نسل مخمر بیش از نرخ بازچرخ مایع شکمبه طول می­کشد و سلول­های مخمر از شکمبه شسته می­شوند، قبل از اینکه امکان استقرار در شکمبه به عنوان یک جمعیت پایدار وجود داشته باشد. در مقابل، باکتری­های شکمبه فاصله نسلی بسیار کوتاهی (نرخ رشد زیاد) دارند و همچنین به ذرات خوراک، دیواره یا مایع شکمبه می­چسبند.

از آنجایی که محصولات مخمر زنده باید در زمان ذخیره زنده بمانند پس بسته­بندی خاص و یا نگهداری در دمای سرد باید به کارگرفته شود تا از یک زمان ماندگاری قابل قبول به ویژه در دمای زیاد اطمینان حاصل شود. سلول­های مخمر به اکسیداسیون طی ذخیره حساس هستند مگر اینکه در خلا بسته بندی شوند یا با یک گاز خنثی مانند نیتروژن برای حذف اکسیژن پاکسازی صورت گیرد. اثر اکسیداسیون برروی زنده­مانی مخمر وابسته به دماست یعنی شرایط دمایی گرمتر موجب سرعت کشتن بیشتر می­شود.

 فرآورده­های مخمر تخمیر شده (متابولیت) و محصولات مخمر زنده هر دو نوع محصول می­توانند برای حیوان مفید باشند. دلایل اصولی وجود دارند مبنی بر اینکه کشت مخمر تخمیر شده موثرتر است. برای مثال، کشت مخمر در مقایسه با مخمر زنده طی یک تحقیق بر روی 150 راس گاو شیری در عربستان اثرات بهتری داشت (الشیخ و همکاران، 2002). کشت مخمر تخمیر شده نتیجه تخمیر کنترل شده است که به دنبال آن خشک کردن کنترل شده صورت می­گیرد. زنده­ مانی مخمر فقط در حین مرحله تخمیر بی­هوازی در فرآیند تولید حائز اهمیت است. زنده­مانی مخمر در محصول تخمیر شده نهایی نسبت به پایداری در حین ذخیره یا بازدهی تغذیه حیوان اهمیت ندارد. در حین تخمیر، مخمر متابولیت ­هایی تولید می­کند که اثر تحریکی بر باکتری­ها و پروتوزوای شکمبه و باکتری­های روده دارند. در نشخوارکنندگان، این نتایج منجر به بهبود فعالیت شکمبه و بازدهی تولید می­گردد.

 

منابع:

Alshaikh, M. A., M. Y. Alsiadi, S. M. Zahran, H. H. Mogawer, T. A. Aalshowime. 2002. Effect of feeding yeast culture from different sources on the performance of lactating Holstein cows in Saudi Arabia . Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 15(3):352-356.

Kung, L.. Jr., E.M. Kreck, R.S. Tung, A.O. Hession, A.C. Sheperd, M.A. Cohen, H.E. Swain, J.A.Z. Leedle. 1997. Effects of a live yeast culture and enzymes on in vitro ruminal fermentation and milk production of dairy cows. Journal of Dairy Science, 80(9): 2045–2051.

شرکت دانش بنیان مگافرآور

 

 تولید ایرانی با استانداردهای جهانی

 

 

مطالب مرتبط

ویژه کشاورزی

 بدین وسیله به اطلاع اساتید، دانشجویان ، کارشناسان و دست اندرکاران گرانقدر صنعت طیور می رساند کتاب مروری بر توسعه صنعت طیور از انتشارات فائو هم اکنون با ترجمه دکتر سعید سیفی و دکتر علی گیلانی در دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل به چاپ رسید. این کتاب شامل مباحث مختلف حوزه طیور با رویکرد کشورهای در حال توسعه است که متناسب با شرایط کشور عزیزمان می باشد و امید است مورد توجه علاقه مندان قرار گیرد. ...
مقدار الیگوساکارید در محصولات پری بیوتیکی مختلف متفاوت بوده و به طور معمول در حدود 20-30 درصد برای هر کدام از مانان الیگوساکارید و بتاگلوکان گزارش شده­ اند. برای مقایسه و روشن شدن موضوع باید دانست که مقدار تعیین شده بتاگلوکان و مانان الیگوساکارید طبق روش­ های مختلف اندازه­ گیری مانند HPLC ، GC/MS و یا آنالیز آنزیمی می ­تواند کاملاً متفاوت باشد، چون یک روش استاندارد مورد قبول عام مثل روش ­های AOAC ...
پری­ بیوتیک چیست؟ پری ­بیوتیک­ ها طبق تعریف پایه بر اساس پژوهش های پزشکی مانند گیبسون و رابرفروید (1995) به اجزای غیرقابل هضم غذا یا خوراک اطلاق می­ شود که به طور انتخابی موجب رشد و فعالیت یک یا تعدادی از گونه های باکتریایی مفید در روده می­ شوند و از طرفی دیگر مانع استقرار و تکثیر بعضی باکتری­ های بیماری­ زا مانند سالمونلا می­گردند.   منابع پری­ بیوتیکی کدامند؟ پری بیوتیک ها در تغذیه ...
پرورش گوسفند (اصول و روش هاي مدرن در توليد). 1392. مهندس مرتضي مرادي ديوكلايي. مركز انتشارات توسعه علوم. ساري
   تولید ایرانی با استانداردهای جهانی    
آزمايشگاه پرتو آزمون جوانه خراسان:- آزمايشگاه همكار اداره استاندارد و تحقيقات صنعتي- دارای 4 آزمایشگاه تخصصی: فیزیکوشیمیایی، میکروبی، آنالیز دستگاهی، تحقیق و توسعه- داراي موافقت اوليه آزمايشگاه همكار از اداره نظارت بر غذا و دارو- عضو انجمن آزمایشگاه های همکار- آزمایشگاه تخصصی میکروبیولوژی با توانایی اندازه گیری آفلاتوکسین با دستگاه الایزا ریدر- داراي گواهينامه استاندارد ايزو 17025- تنها آزمايشگاه ...

ویژه گردشگری

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

وقايع اتفاقيه

تبلیغات متنی



آمار

نظرسنجی

عملکرد اطلاع رسانی وب سایت کایرایرانی را چگونه ارزیابی می کنید ؟ ( لطفا ما را نقد کنید )

خوب - 77.9%
متوسط - 7.7%
بد - 11.5%

مجموع آرا: 104
امکان ارسال نظر براي اين نظر سنجي غير فعال شده است در: فوریه 29, 2016