افتخار ايراني، زيست فرآورده هاي بهمن

افتخار ايراني، زيست فرآورده هاي بهمن

  شرکت زیست فرآورده های بهمن، فعالیت پژوهشی خود را در زمینه تولید فرآورده های بیولوژیکی از سال...

کتاب جدید مروری بر توسعه صنعت طیور

کتاب جدید مروری بر توسعه صنعت طیور

 بدین وسیله به اطلاع اساتید، دانشجویان ، کارشناسان و دست اندرکاران گرانقدر صنعت طیور می رساند...

فروش جوجه غاز در ساری

فروش جوجه غاز در ساری

  فروش جوجه غاز در  استان مازندران آقای مهندس آذرکیش  09111579667

کلینیک تخصصی خدمات تولیدی و مشاوره ای پرورش، تغذیه، تولید مثل و درمان دام و طیور

کلینیک تخصصی خدمات تولیدی و مشاوره ای پرورش، تغذیه، تولید مثل و درمان دام و طیور

کلینیک تخصصی خدمات تولیدی و مشاوره ای پرورش، تغذیه، تولید مثل و درمان دام و طیور

اثر کربوهیدرات­ های پرنقش تصفیه شده حاصل از مخمر هیدرولیز شده با آنزیم بر وجود باکتری سالمونلا در روده ­های کور مرغ­ های مادر گوشتی و جوجه­ های آنها

مقدمه:

     کنترل سالمونلا در پرورش طیور هم از نظر سلامت پرنده و هم انسان حائز اهمیت است. سالمونلا تنها در ایالات متحده، باعث یک میلیون گزارش بیماری، 19000 بستری و 380 مورد مرگ انسان در سال است. محصولات طیور آلوده از عوامل این آمار است. استفاده زیاد از آنتی­ بیوتیک موجب ایجاد مقاومت آنتی­ بیوتیک در باکتری­ های بیماری­زا شده است. از این رو به خاطر فشار روزافزون نهادهای قانونی و تقاضای بازار، روش­ های جایگزین برای کنترل بیماری­ های ناشی از مصرف غذا در حال توسعه می­ باشند. استفاده از مخمر ساکارومایسس سرویسیه و مشتقات آن در جیره ­های غذایی حیوانات به عنوان جایگزین مناسب آنتی ­بیوتیک و به دلایل تغذیه­ای، ایمنی­زایی و سهولت استفاده مورد توجه است. از این رو تحقیق حاضر برای ارزیابی اثرات استفاده پیوسته کربوهیدرات­ های پرنقش تصفیه شده (RFC) بر آلودگی سالمونلا در مرغ­های مادر و جوجه­ های آنها انجام شد.

مواد و روش­ها:

یک آزمایش فاکتوریل 2×2 با دو تیمار مرغ مادر و دو جیره غذایی (0 و 50 گرم RFC در هر تن خوراک) با 4 تکرار (پن) انجام گردید. تعداد 1040قطعه جوجه یکروزه ماده سویه راس 708 و 288 قطعه جوجه یکروزه خروس سویه راس 344 از مرغ اجداد خریداری شدند که بدون آلودگی به سالمونلا بودند و در 16 پن مخصوص جوجه مرغ­ها (تعداد 65 قطعه در هر پن 3/14مترمربع) و 16 پن مخصوص جوجه خروس­ ها (تعداد 18 قطعه در هر پن 6/4 مترمربع) در بستر تا 21 هفتگی پرورش یافتند. در روز 147 پرورش، تعداد 8 خروس با میانگین وزن هر پن نرها و 60 مرغ انتخاب شده تصادفی از هر پن ماده ­ها با هم ترکیب شده و به 16 پن در یک سالن ایمن دارای پرده­ های جانبی اختصاص داده شدند. هر پن (9/15 مترمربع) دارای دو سوم نرده چوبی و یک سوم تراشه نجاری تازه کاج بود. دانخوری­ های مرغ­ ها روی نرده ­ها و دانخوری خروس­ ها روی پوشال قرار داده شدند. هر پن دارای یک لانه حاوی 4 فضای تخمگذاری دوتایی (8/50 سانتیمتر عرض) و 4 فضای تخمگذاری یگانه (4/25 سانتیمتر عرض) بود. تخم مرغ ­ها دوبار در روز جمع ­آوری و برای نرده­ ها و پوشال­ های هر پن به صورت جداگانه در دمای 7/16 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 70% نگهداری شدند. از هفته 25 تا 64، تلفات دوبار در روز جمع ­آوری و ثبت شدند. در زمان ورود مرغ­ها به سالن تخمگذاری در 21 هفتگی، تحریک نوری با 14 ساعت نوردهی انجام شد. ده روز بعد طول روز به 15 ساعت رسید و در هنگام 5% تخمگذاری به 5/15 ساعت رسید.

 

یک نمونه تصادفی حاوی 28 پولت به ازای هر جیره غذایی که در پن­های مرغ­ها پس از انتقال به سالن باقی مانده بودند به قفس­های انفرادی منتقل شدند و 14 روز دیگر نیز با همان جیره ­های مربوط به خود تغذیه شدند. این تعداد شامل 5.4 درصد گله بود. در پایان هر پولت توزین و کشتارشده و روده­ های کور به صورت بهداشتی خارج شدند و آزمایش ­های میکروب­شناسی مربوطه انجام شدند.

علاوه بر این، یک نمونه حاوی 30 قطعه مرغ برای هر جیره از دو پن موجود در سالن تخمگذاری در سن 64 هفتگی انتخاب گردید. این باور وجود داشت که به دلیل ترافیک رفت و آمد روزانه بهترین فرصت آلودگی تجمعی طی دوره آزمایش وجود دارد. این تعداد 6.3 درصد گله را شامل می­شد. همچون قسمت قبلی، کشتار و آزمایش میکروب­شناسی برای گونه­ های سالمونلا انجام شد.

تعداد 60 عدد تخم مرغ جمع ­آوری از روی نرده­های هر پن به طور معمول یک هفته در میان در دستگاه جوجه­ کشی قرار داده شدند. بنابراین تعداد 1200تخم مرغ به ازای هر پن (تکرار) و 9600 تخم مرغ به ازای هر تیمار برای بررسی باروری و جوجه درآوری در دستگاه جوجه کشی قرار گرفتند. پس از پایان دوره جوجه ­کشی، تخم­ های تفریخ نشده شکسته و از نظر علت و زمان مرگ و میر جنین بررسی شدند. همچنین تخم مرغ های ترک دار و بدون نطفه هم شناسایی شدند و در محاسبات لحاظ شدند. علاوه بر این در هفته 51، تعدادی تخم مرغ با دستکش از پن هر مرغ مادر با شجره متفاوت برداشته و در دو دستگاه جوجه کشی جداگانه قرار داده شدند.

برای انجام آزمون نتاج، جوجه ­های تفریخ شده از دستگاه خارج و از روی بال تعیین جنسیت گردیدند و با توجه به نوع مادر در جای متفاوت نگه داشته شدند. تعداد 12 قطعه جوجه نر به هر یک از 16 پن روی بستر تازه توزیع شدند. همه این جوجه ­های گوشتی در 34 روزگی کشتار و نمونه روده کور برداشته شد.

 

نتایج و بحث:

روده کور مرغ­های تیمار شاهد در سن 23 و 64 هفتگی به ترتیب به میزان 71.4 و 40 درصد آلوده به سالمونلا بود اما در مرغ­ های مصرف کننده RFC هیچ سالمونلایی در هر دو سن یافت نشد.

همچنین آلودگی سالمونلا در جوجه­ های گوشتی تیمار شاهد 12.5 درصد بود ولی در تیمار RFCصفر بود.

 روش هیدرولیز آنزیمی به عنوان یک روش جدید فرآوری مخمر سبب می­شود تا قندهای دی-مانوز موجود در کمپلکس مانان الیگوساکارید (MOS) را به شکل­ قابل دسترس کربوهیدرات­های پرنقش تصفیه­ شده تولید ­کند که بر ضد طیفی از گونه­های باکتریایی گرم منفی مانند ای کولای و سالمونلا عمل می­کند. این فعالیت به دلیل وجود فیمبریا (مژک­های) تیپ یک در این گونه­ های باکتریایی است که با دی-مانوز پیوند می­یابند و هم­چسبی (agglutination) بازگشت ­ناپذیر با باکتری مثل سالمونلا اتفاق می­افتد. متعاقب این هم­چسبی، باکتری همراه با مدفوع از دستگاه گوارش میزبان دفع شده و عفونت­زا نمی­باشد.

کربوهیدرات­های پرنقش تصفیه ­شده (RFC) تعریف جدیدی در عرصه پری­بیوتیک­ها می­باشد که در سال 2016 توسط گروه علمی Arm & Hammer Animal Nutrition ایالات متحده آمریکا ارائه گردیده است. RFC  اجزای حاصل از سلول مخمر ساكارومايسس سرويسيه می­باشند که با استفاده از آنزیم­ های خاصی طی هیدرولیز به دست می­آیند. RFC فرآورده نهایی حاوي گالاکتوزآمین، دی مانوز، مانان الیگوساکارید (MOS) و 1-3 , 1-6 بتاگلوکان است. RFC با فراهم کردن سازوکار دفاعی در برابر باکتری­ های بیماری­زا و سموم قارچی موجب بهبود وضعیت روده و در نهایت بهبود سلامت و عملکرد دام، طیور و آبزیان می­ شوند.

References:

  1. http://www.progressivedairy.com/topics/feed-nutrition/the-language-of-nutrition-rfc-refined-functional-carbohydrate.  Jeff Weyers, Technical Service Manager – Central Region, Arm & Hammer Animal Nutrition
  2. Walker, G. K. 2017. Effects of refined functional carbohydrates on the incidence of Salmonella in broiler breeder hens and their progeny. M.Sc. Thesis. North Carolina State University. Raleigh, North Carolina. The USA.
  3. Walker, G. K., S. Jalukar, J. Brake. 2017. Effect of refined functional carbohydrates from enzymatically hydrolyzed yeast on the presence of Salmonella spp. in the ceca of broiler breeder females, Poultry Science, 96(8):2684–2690.

پری­ بیوتیک چیست و چگونه تولید می شود؟

پری­ بیوتیک چیست؟

پری ­بیوتیک­ ها طبق تعریف پایه بر اساس پژوهش های پزشکی مانند گیبسون و رابرفروید (1995) به اجزای غیرقابل هضم غذا یا خوراک اطلاق می­ شود که به طور انتخابی موجب رشد و فعالیت یک یا تعدادی از گونه های باکتریایی مفید در روده می­ شوند و از طرفی دیگر مانع استقرار و تکثیر بعضی باکتری­ های بیماری­ زا مانند سالمونلا می­گردند.

 

منابع پری­ بیوتیکی کدامند؟

پری بیوتیک ها در تغذیه انسان و دام و طیور شامل طیف وسیعی از اقلام خوراکی مانند سیب، سیر، پیاز، کاسنی، عسل، گوجه فرنگی، دیواره مخمر نانوایی و غیره می ­شوند که معمولاً دارای یک یا چند نوع الیگوساکارید (یعنی زنجیره کربوهیدراتی دارای تعداد کمتر از ده واحد مونوساکارید) هستند. مهمترین الیگوساکاریدها شامل مانان الیگوساکارید (MOS)، فروکتوالیگوساکارید (FOS) ، گالاکتوالیگوساکارید (GOS) ، بتا گلوکان 1-3 و 1-6 و اینولین می­باشند. اخیراً کیتوزان الیگوساکارید مستخرج از پوسته خرچنگ ، نشاسته مقاوم غلات و فیبر میسلیوم قارچ آسپرژیلوس نیز به این فهرست افزوده شدند. بنابراین ترکیبات موجود در برخی غذاهای طبیعی انسان و یا خوراک دام و طیور که دارای مواد موثره ذکر شده در بالا هستند می­ توانند به عنوان پری ­بیوتیک طبیعی در تغذیه انسان و حیوان مفید باشند.

 

پری ­بیوتیک ­های تجاری از چه به دست می ­آیند؟

پری ­بیوتیک های رایج موجود در بازار افزودنی­ های دام، طیور و آبزیان بیشتر از مخمر ساکارومایسس به دست می­آیند و تعدادی محصول نیز از قارچ آسپرژیلوس، پوسته سخت پوستان و نشاسته مقاوم عرضه شده­اند. هر کدام از این پری­بیوتیک­های تجاری دارای ماده موثره خاص خود می­ باشند که با توجه به نوع منبع و روش فرآوری با هم فرق دارند. فرآورده­ های حاصل از مخمر جزء معروفترین پری­ بیوتیک­ ها می ­باشند.

 

محصولات مخمری چگونه به دست می ­آیند؟

پری­ بیوتیک­ های حاصل از مخمر یعنی یک قارچ تک سلولی غالباً از زیر شاخه قارچ­ های قندی­، جنس ساکارومایسس به دست می­ آیند که خود آن نیز دارای گونه ­های مختلف از جمله سرویسیه و یا بولاردی می­باشد. در طبقه­ بندی ریزتز هم هر گونه دارای سویه ­هایی مانند CNCM I-1077است که شرکت­ های تجاری تولید کننده به طور اختصاصی کشت می­ دهند.

 

 ساکارومایسس سرویسیه چیست؟

این مخمر تک یاخته ­ای، بی ­هوازی اختیاری است یعنی هم در حضور اکسیژن و هم بدون آن می­تواند رشد و تکثیر کند و قندهای ساده مانند سوکروز را مصرف و به اتانول و دی ­اکسیدکربن تبدیل نماید. به همین دلیل در آبجوسازی و برای تهیه خمیر نانوایی در طول تاریخ بشر کاربرد داشته است که به آن مخمر نانوایی هم گفته می­شود. سلول زنده این مخمر جزء پروبیوتیک­ ها محسوب می­ شود ولی لاشه بی­ جان آن پری­ بیوتیک است و البته حضور توام آنها سین­بیوتیک نامیده می ­شود. گاهی کل سلول مخمر مرده در یک محصول عرضه می ­شود، بعضی شرکت ­ها فقط دیواره سلولی و یا فقط عصاره محتویات سیتوپلاسم این مخمر را در یک محصول تولید می ­کنند و بعضی شرکت­ های دیگر نیز محیط کشت مخمر با لاشه و متابولیت­ های تولیدی طی تخمیر و تکثیر ساکارومایسس سرویسیه را با هم در یک محصول به عنوان کشت مخمر (yeast culture) به بازار عرضه کرده­ اند که محصول اِی مکس (A-MAX) اینچنین است.

 

SAVAGE, T.F., ZAKRZEWSKA, E.I. and ANDREASEN, J.R. (1997) The effects of feeding mannanoligosaccharide supplemented diets to poultry on performance and the morphology of small intestine. Poultry Science 76 (Suppl. 1): 139.

چه مقدار الیگوساکارید باید در یک پری بیوتیک وجود داشته باشد؟

مقدار الیگوساکارید در محصولات پری بیوتیکی مختلف متفاوت بوده و به طور معمول در حدود 20-30 درصد برای هر کدام از مانان الیگوساکارید و بتاگلوکان گزارش شده­ اند. برای مقایسه و روشن شدن موضوع باید دانست که مقدار تعیین شده بتاگلوکان و مانان الیگوساکارید طبق روش­ های مختلف اندازه­ گیری مانند HPLC ، GC/MS و یا آنالیز آنزیمی می ­تواند کاملاً متفاوت باشد، چون یک روش استاندارد مورد قبول عام مثل روش ­های AOAC برای تعیین مواد موثره پری­ بیوتیک­ ها هنوز وجود ندارد.

آنچه که باید درمورد بتاگلوکان و مانان­الیگوساکارید بیشتر به آن اهمیت داد زیست­ فراهمی آنها در داخل روده پرنده است. از آنجایی که ترکیبات داخل دیواره سلولی مخمر به صورت پیوندیافته با یکدیگر به ویژه مانوپروتئین هستند، باید این ترکیب پیچیده در پری­ بیوتیک تولید شده هیدولیز گردد تا مانان آزاد قابل دسترس میکروارگانیسم­ های روده بتواند اثرات مورد انتظار را برآورده سازد (جلوکار، 2016).

همچنین همه مواد الیگوساکاریدی به یک میزان تاثیرگذار نیستند مثلاً اینولین، زایلوالیگوساکارید و فروکتوالیگوساکارید در جیره غذایی موش­ های آلوده به سالمونلا پاسخ متفاوتی داشتند و زایلوالیگوساکارید حتی باعث افزایش تعداد سالمونلا تیفیموریوم در کبد و طحال شد (پترسن و همکاران، 2009).

در ضمن هیچ سطح احتیاج دام و طیور برای پری ­بیوتیک تاکنون توسط مجامع علمی معتبر جهانی تعریف نشده است، به عبارت دیگر بتاگلوکان و مانان­الیگوساکارید همانند مواد مغذی کلسیم و فسفر و غیره نیستند که یک سطح حداقل نیاز حیوان برای آنها تعریف و تعیین شود.

نکته دیگر اینکه رابطه عملکرد پری­ بیوتیک در حیوان با مقدار بتاگلوکان و مانان الیگوساکارید به صورت خطی نیست که با افزایش آنها مقدار بهره ­وری هم بیشتر شود بلکه به صورت منحنی است. مثلاً ساواژه و همکاران (1997) در یک تحقیق پاسخ به دز، سطوح  صفر تا 0.33 درصد مانان الیگوساکارید را بر عملکرد و مورفولوژی روده طیور بررسی کردند که مقدار 0.11 درصد موجب بیشترین وزن­ گیری شد.

باید توجه داشت که الیگوساکارید بیش از حد نیز ممکن است باعث بروز مشکلاتی از جمله نقش دفاعی مخاط روده شود زیرا تخمیر سریع پری­بیوتیک­ها منجر به افزایش غلظت اسیدهای آلی در روده می­شود. تِنبروگنکات و همکاران (2003) در یک آزمایش نشان دادند که مقدار سه گرم فروکتوالیگوساکارید در صد گرم خوراک موش­ های صحرایی باعث افزایش بیفیدوباکتری­ ها شد درحالی که مقدار شش گرم آن سبب افزایش سالمونلا در محتویات مخاط و مدفوع و همچنین اسهال شد. آنها همچنین نشان دادند که مقدار زیاد فروکتوالیگوساکارید باعث افزایش نفوذپذیری روده و اختلال در سد دفاعی روده موش­های صحرایی شد (تِنبروگنکات و همکاران، 2005).

علاوه بر اینها ، برخی از پری­ بیوتیک­ های شناخته شده به دلیل اینکه از منبعی غیر از مخمر ساکارومایسس گرقته شده ­اند هیچ بتاگلوکان و یا مانان الیگوساکاریدی ندارند بلکه به جای آن دارای ترکیبات موثره دیگری مانند فیبر میسلیوم می­باشند که با سازوکار دیگری بر سلامت و عملکرد طیور اثرات مثبت دارند.

بنابراین نتیجه می­ گیریم نمی­ توان در حال حاضر به صورت کلی یک عدد ثابتی از بتاگلوکان و یا دیگر ترکیبات پری­ بیوتیکی را توصیه نمود، بلکه هر یک از شرکت­ های تولید کننده با توجه به نوع ترکیب موثره، میزان حامل، روش ­فرآوری و سویه مخمر خاص خود مقدار استفاده از مخمر پری­بیوتیکی در جیره طیور را از 50 گرم تا حتی 5 کیلوگرم در هر تن دان توصیه می­ کنند که البته مقدار رایجتر 0.5 تا 2 کیلوگرم پری ­بیوتیک در هر تن خوراک است.

 

منابع:

Jalukar, S. (2016).RFCs boost egg production efficiency. Feedstuff. http://feedstuffs.com/story-rfcs-boost-egg-production-efficiency-123-137948

Petersen, A., Heegaard, P. M., Pedersen, A. L., Andersen, J. B., Sørensen, R. B., Frøkiær, .,  Lahtinen, S. J,  Ouwehand, A. C.,  Poulsen, M., and  Licht, T. R. . (2009). Some putative prebiotics increase the severity of Salmonella enterica serovar Typhimurium infection in mice. BMC Microbiology, 9, 245.

Savage, T.F., Zakrzewska, E.I. and Andreasen, J.R. (1997) The effects of feeding mannanoligosaccharide supplemented diets to poultry on performance and the morphology of small intestine. Poultry Science 76 (Suppl. 1): 139.

Ten Bruggencate S.J.M., Bovee-Oudenhoven I.M.J., Lettink-Wissink M.L.G., and Meer R. Van der: (2003). Dietary fructo-oligosaccharides dose-dependently increase translocation of salmonella in rats. Journal of Nutrition, 133:2313-2318.

Ten Bruggencate S.J.M., Bovee-Oudenhoven I.M.J., Lettink-Wissink M.L.G., and Meer R. Van der: (2005). Dietary fructooligosaccharides increase intestinal permeability in rats. Journal of Nutrition, 135:837-842.

 

سومین همایش دام و طیور شمال

سومین همایش ملی دام و طیور شمال کشور در 4 آبان 1396 در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد. علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت همایش مراجعه کرده و یا با تلفن زیر تماس حاصل فرمایند

01133687565

مطالب مرتبط

ویژه کشاورزی

مقدار الیگوساکارید در محصولات پری بیوتیکی مختلف متفاوت بوده و به طور معمول در حدود 20-30 درصد برای هر کدام از مانان الیگوساکارید و بتاگلوکان گزارش شده­ اند. برای مقایسه و روشن شدن موضوع باید دانست که مقدار تعیین شده بتاگلوکان و مانان الیگوساکارید طبق روش­ های مختلف اندازه­ گیری مانند HPLC ، GC/MS و یا آنالیز آنزیمی می ­تواند کاملاً متفاوت باشد، چون یک روش استاندارد مورد قبول عام مثل روش ­های AOAC ...
پری­ بیوتیک چیست؟ پری ­بیوتیک­ ها طبق تعریف پایه بر اساس پژوهش های پزشکی مانند گیبسون و رابرفروید (1995) به اجزای غیرقابل هضم غذا یا خوراک اطلاق می­ شود که به طور انتخابی موجب رشد و فعالیت یک یا تعدادی از گونه های باکتریایی مفید در روده می­ شوند و از طرفی دیگر مانع استقرار و تکثیر بعضی باکتری­ های بیماری­ زا مانند سالمونلا می­گردند.   منابع پری­ بیوتیکی کدامند؟ پری بیوتیک ها در تغذیه ...
پرورش گوسفند (اصول و روش هاي مدرن در توليد). 1392. مهندس مرتضي مرادي ديوكلايي. مركز انتشارات توسعه علوم. ساري
   تولید ایرانی با استانداردهای جهانی    
مقدمه:      کنترل سالمونلا در پرورش طیور هم از نظر سلامت پرنده و هم انسان حائز اهمیت است. سالمونلا تنها در ایالات متحده، باعث یک میلیون گزارش بیماری، 19000 بستری و 380 مورد مرگ انسان در سال است. محصولات طیور آلوده از عوامل این آمار است. استفاده زیاد از آنتی­ بیوتیک موجب ایجاد مقاومت آنتی­ بیوتیک در باکتری­ های بیماری­زا شده است. از این رو به خاطر فشار روزافزون نهادهای قانونی و تقاضای بازار، ...
آزمايشگاه پرتو آزمون جوانه خراسان:- آزمايشگاه همكار اداره استاندارد و تحقيقات صنعتي- دارای 4 آزمایشگاه تخصصی: فیزیکوشیمیایی، میکروبی، آنالیز دستگاهی، تحقیق و توسعه- داراي موافقت اوليه آزمايشگاه همكار از اداره نظارت بر غذا و دارو- عضو انجمن آزمایشگاه های همکار- آزمایشگاه تخصصی میکروبیولوژی با توانایی اندازه گیری آفلاتوکسین با دستگاه الایزا ریدر- داراي گواهينامه استاندارد ايزو 17025- تنها آزمايشگاه ...

ویژه گردشگری

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

وقايع اتفاقيه

تبلیغات متنی



آمار

نظرسنجی

عملکرد اطلاع رسانی وب سایت کایرایرانی را چگونه ارزیابی می کنید ؟ ( لطفا ما را نقد کنید )

خوب - 77.9%
متوسط - 7.7%
بد - 11.5%

مجموع آرا: 104
امکان ارسال نظر براي اين نظر سنجي غير فعال شده است در: فوریه 29, 2016