افتخار ايراني، زيست فرآورده هاي بهمن

افتخار ايراني، زيست فرآورده هاي بهمن

  شرکت زیست فرآورده های بهمن، فعالیت پژوهشی خود را در زمینه تولید فرآورده های بیولوژیکی از سال...

فروش جوجه انواع مختلف طیور در ساری

فروش جوجه انواع مختلف طیور در ساری

    فروش جوجه مرغ بومی، غاز ، اردک و ... در  استان مازندران آقای مهندس...

مصاحبه با مدیرعامل شرکت کاوشگر سپهر جوان

مصاحبه با مدیرعامل شرکت کاوشگر سپهر جوان

      بسمه تعالی کریم جاویدانه هستم متولد 1361 و در حال حاضر ساکن دزفول هستم . از سال 1384...

مرکز خدمات مشاوره فنی دام و طیور کایر ایرانی

مرکز خدمات مشاوره فنی دام و طیور کایر ایرانی

    مرکز خدمات مشاوره فنی دام و طیور کایر ایرانی آماده ارائه خدمات مشاوره تغذیه و پرورش...

فرآیند تولید پری بیوتیک

نویسنده: دکتر علی گیلانی، مدیر مرکز خدمات مشاوره فنی دام و طیور کایر ایرانی

چاپ شده در نشریه علوم مرغداری و دامداری، دی 1399

 

پری­بیوتیک چیست؟

پری­بیوتیک­ طبق تعریف مبتنی بر پژوهش های پزشکی مانند گیبسون و رابرفروید (1995) به اجزای غیرقابل هضم غذا اطلاق می­شود که به طور انتخابی موجب رشد و فعالیت یک یا تعدادی از گونه­های باکتریایی مفید در روده می­شوند و از طرفی دیگر مانع استقرار و تکثیر بعضی باکتری­های بیماری­زا مانند سالمونلا می­گردند.

 

منابع پری­بیوتیکی کدامند؟

پری­بیوتیک ها در تغذیه انسان و دام و طیور شامل طیف وسیعی از اقلام خوراکی مانند سیب، سیر، پیاز، کاسنی، عسل، گوجه فرنگی، دیواره سلولی مخمر نانوایی و غیره می­شوند که معمولاً دارای یک یا چند نوع الیگوساکارید (یعنی زنجیره کربوهیدراتی دارای تعداد کمتر از ده واحد مونوساکارید) هستند. مهمترین الیگوساکاریدها شامل مانان­الیگوساکارید (MOS)، فروکتوالیگوساکارید (FOS) ، گالاکتوالیگوساکارید (GOS) ، بتا گلوکان 1-3 و 1-6 و اینولین می­باشند. اخیراً کیتوزان الیگوساکارید مستخرج از پوسته خرچنگ ، نشاسته مقاوم غلات و فیبر میسلیوم قارچ آسپرژیلوس نیز به این فهرست افزوده شدند. بنابراین ترکیبات موجود در برخی غذاهای طبیعی انسان و یا خوراک دام و طیور که دارای مواد موثره ذکر شده در بالا هستند نیز می­توانند به عنوان پری­بیوتیک طبیعی در تغذیه انسان و حیوان مفید باشند.

  

پری­بیوتیک­های تجاری از چه چیزی به دست می ­آیند؟

پری­بیوتیک­های رایج موجود در بازار افزودنی­های دام، طیور و آبزیان بیشتر از مخمر ساکارومایسس به دست می­آیند و تعدادی محصول نیز از قارچ آسپرژیلوس، پوسته سخت پوستان و نشاسته مقاوم عرضه شده­اند. هر کدام از این پری­بیوتیک­های تجاری دارای ماده موثره خاص خود بوده و با توجه به نوع منبع و روش فرآوری با هم فرق دارند. فرآورده­های حاصل از مخمر جزء معروفترین پری­بیوتیک­ها می­باشند.

 

 

محصولات مخمری چگونه به دست می­آیند؟

پری­بیوتیک­های حاصل از مخمر یعنی یک قارچ تک سلولی غالباً از زیر شاخه قارچ­های قندی­، جنس ساکارومایسس به دست می­آیند که خود دارای گونه­های مختلف از جمله سرویسیه و بولاردی می­باشد. در طبقه­بندی ریزتز هم هر گونه دارای سویه­هایی مانند CNCM I-1077است که شرکت­های تجاری تولید کننده به طور اختصاصی کشت می­دهند.

 

 

ساکارومایسس سرویسیه چیست؟

این مخمر تک یاخته­ای، بی­هوازی اختیاری است یعنی هم در حضور اکسیژن و هم بدون آن می­تواند رشد و تکثیر کند و قندهای ساده مانند سوکروز (ساکارز) را مصرف و به اتانول و دی­اکسیدکربن تبدیل نماید. مخمر به همین دلیل در آبجوسازی و برای تهیه خمیر نانوایی در طول تاریخ بشر کاربرد داشته است که به آن مخمر نانوایی هم گفته می­شود. سلول زنده این مخمر جزء پروبیوتیک­ها محسوب می­شود ولی لاشه بی­جان آن پری­بیوتیک است و البته حضور توام آنها سین­بیوتیک نامیده می­شود. گاهی کل سلول مخمر مرده در یک محصول عرضه می­شود، بعضی شرکت­ها فقط دیواره سلولی (cell wall) و یا فقط عصاره محتویات سیتوپلاسم (yeast extract) این مخمر را در یک محصول تولید می­کنند و بعضی شرکت­های دیگر نیز محیط کشت مخمر با لاشه و متابولیت­های تولیدی طی تخمیر و تکثیر ساکارومایسس سرویسیه را با هم در یک محصول به عنوان کشت مخمر (yeast culture) به بازار عرضه کرده­اند.

 

 

منبع:

Gibson, G.R. and M.B. Roberfroid, 1995. Dietary modulation of the human colonic microbiota: Introducing the concept of prebiotics. J. Nutr., 125: 1401-1412.

 

 

 

تلم دوشن

 

تلم که از تنه درخت درست می شود در دامپروری سنتی برای تهیه دوغ و کره از ماست استفاده می شود

یادنامه مفاخر و پیشکسوتان مهندسی علوم دامی ایران

 

با عرض سلام و ادب فراوان خدمت همه مخاطبان عزیز

فراخوان دعوت به همکاری

 

در این قسمت کوشش آن است که بتدریج بزرگانی که سال ها در عرصه علمی خدمات شایان توجهی داشتند را به قدر وسع و اطلاعات موجود از وبسایت های دانشگاه های محل خدمت استادان پیشکسوت و یا وبلاگ های مختلف برگزینیم و خدمت علاقه مندان از باب قدرشناسی تقدیم حضور نماییم که به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر می باشند:

 

مطالعه بیشتر...

فروش نسخه دیجیتالی کتاب های علوم دامی

با عرض سلام و ادب خدمت همه همراهان بزرگوار

بدین وسیله به اطلاع می رساند علاقه مندان به کتاب های علوم دامی روز جهان که پیش از این از وبلاگ تخصصی زیر

Livestock & poultry Nutrition

کتاب های خارجی مدنظر خود را تهیه می کردند، از این پس می توانند با عضویت در کانال تلگرامی livestockscience و یا مکاتبه مستقیم با همکار بزرگوارمان جناب آقای مهندس کامبیز قوطوری برای خرید فایل های جدیدترین کتاب های علوم دامی و دامپزشکی جهان اقدام فرمایند

g.kambiz@yahoo.com

با تشکر از همگی

مدیریت کایر ایرانی، اسفند 1398

مطالب مرتبط

ویژه کشاورزی

  با عرض سلام و ادب فراوان خدمت همه مخاطبان عزیز فراخوان دعوت به همکاری   در این قسمت کوشش آن است که بتدریج بزرگانی که سال ها در عرصه علمی خدمات شایان توجهی داشتند را به قدر وسع و اطلاعات موجود از وبسایت های دانشگاه های محل خدمت استادان پیشکسوت و یا وبلاگ های مختلف برگزینیم و خدمت علاقه مندان از باب قدرشناسی تقدیم حضور نماییم که به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر می باشند:  
      بازرسي لاشه­ ی طيور  كالبدشناسي، فيزيولوژي و بيماري    نویسنده: اَندي گريست    مترجمان: دكتر سعيد سيفي (دانشیار دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، دکترای تخصصی بهداشت وبیماری­های طیور) دكتر علي گيلاني (مدیر کایر ایرانی، دکترای تخصصی تغذیه طیور) فرشته یساقی (کارشناس ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی)      دیباچه­ ای از مترجمان   ای نام تو بهترین ...
 به نام خدای دستان پینه بسته   دیر زمانی از نخستین تماسش می­ گذرد، اما هنوز تن و طنین صدایش در گوش دلم باقی ماند، صدای یک مرد واقعی می­ آمد، بله خودش بود ساده و بی­ تکلف، صحبتش هرگز بوی التماس جوان زار بیکار از فلان مسئول بی­ مسئولیت نشسته بر اریکه قدرت نمی­ داد، حرف­ هایش طعم همت داشت، کنجکاو شدم و از کار و بار و روزگارش پرسیدم، دو سه چند عکس فرستاد که گویای همه چیز بود... ...
با عرض سلام و ادب خدمت همه همراهان بزرگوار بدین وسیله به اطلاع می رساند علاقه مندان به کتاب های علوم دامی روز جهان که پیش از این از وبلاگ تخصصی زیر Livestock & poultry Nutrition کتاب های خارجی مدنظر خود را تهیه می کردند، از این پس می توانند با عضویت در کانال تلگرامی livestockscience و یا مکاتبه مستقیم با همکار بزرگوارمان جناب آقای مهندس کامبیز قوطوری برای خرید فایل های جدیدترین کتاب های ...
نویسنده: دکتر علی گیلانی، مدیر مرکز خدمات مشاوره فنی دام و طیور کایر ایرانی چاپ شده در نشریه علوم مرغداری و دامداری، دی 1399   پری­بیوتیک چیست؟ پری­بیوتیک­ طبق تعریف مبتنی بر پژوهش های پزشکی مانند گیبسون و رابرفروید (1995) به اجزای غیرقابل هضم غذا اطلاق می­شود که به طور انتخابی موجب رشد و فعالیت یک یا تعدادی از گونه­های باکتریایی مفید در روده می­شوند و از طرفی دیگر مانع استقرار و تکثیر ...
بدین وسیله اعلام می دارد علاقه مندان به مشاهده فیلم های آموزشی حوزه دام و طیور، از این پس می توانند با مراجعه به وبسایت کایر ایرانی از طریق لینک های زیر ویدئوهای تهیه شده و یا دوبله شده توسط گروه علمی کایر ایرانی را  به طور رایگان بارگیری فرمایند:   1- نحوه تولید پری بیوتیک مخمری و تاثیر آن در دام و طیور    2- سازوکارهای اثرات پری بیوتیک در طیور        3- نحوه تاثیر پری ...

ویژه گردشگری

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

وقايع اتفاقيه

تبلیغات متنی



آمار

نظرسنجی

عملکرد اطلاع رسانی وب سایت کایرایرانی را چگونه ارزیابی می کنید ؟ ( لطفا ما را نقد کنید )

خوب - 77.9%
متوسط - 7.7%
بد - 11.5%

مجموع آرا: 104
امکان ارسال نظر براي اين نظر سنجي غير فعال شده است در: فوریه 29, 2016